Alimentaţia greşită provoacă acnee şi alte probleme ale piele
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1973 vizite

26-07-2017

0 comentarii

Alimentaţia greşită provoacă acnee şi alte probleme ale piele

Apariţia acneei cu frecvenţă crescută atât la adolescenţi, cât şi la adulţi, a făcut ca pe seama acestei afecţiuni dermatologice să apară de-a lungul timpului, mituri adânc înrădăcinate în cultură şi repetate frecvent, care din păcate ne pot împiedica să avem parte de o îngrijire corespunzătoare a pielii. Deoarece acneea este o afecţiune comună, multe persoane consideră că au cunoştintele necesare pentru a oferi sfaturi în acest domeniu, fapt pentru care există numeroase convingeri greşite sau tratamente „miraculoase” care nu ajută, însă, la ameliorarea problemei. Din păcate, acneea se poate agrava atunci când este tratată incorect, astfel că pentru a o controla este important ca toate aceste mituri să fie deosebite de realitate, lăsând loc unor măsuri de îngrijire potrivite.

Specialiştii spun că este o legătură puternică între dietă şi apariţia acneei. „În esenţă, orice aliment cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi dulciurile, pâinea albă şi pastele făinoase, poate creşte nivelul de cortizol din sânge şi, prin urmare, poate agrava acneea. În general, carbohidraţii rafinaţi sunt cei care determină şi favorizează creşterea producţiei de sebum şi a porilor înfundaţi şi, implicit, apariţia coşurilor”, explică dr. Laurenţiu Vlădău, speciliat dermatolog.

Taguri articol: stiri medicale dermatolog dulciuri acnee

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660618 vizite | 32382 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8655 vizite | 1242 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10142 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000222 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660618 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.