Alimentaţia greşită provoacă acnee şi alte probleme ale piele
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1925 vizite

26-07-2017

0 comentarii

Alimentaţia greşită provoacă acnee şi alte probleme ale piele

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Apariţia acneei cu frecvenţă crescută atât la adolescenţi, cât şi la adulţi, a făcut ca pe seama acestei afecţiuni dermatologice să apară de-a lungul timpului, mituri adânc înrădăcinate în cultură şi repetate frecvent, care din păcate ne pot împiedica să avem parte de o îngrijire corespunzătoare a pielii. Deoarece acneea este o afecţiune comună, multe persoane consideră că au cunoştintele necesare pentru a oferi sfaturi în acest domeniu, fapt pentru care există numeroase convingeri greşite sau tratamente „miraculoase” care nu ajută, însă, la ameliorarea problemei. Din păcate, acneea se poate agrava atunci când este tratată incorect, astfel că pentru a o controla este important ca toate aceste mituri să fie deosebite de realitate, lăsând loc unor măsuri de îngrijire potrivite.

Specialiştii spun că este o legătură puternică între dietă şi apariţia acneei. „În esenţă, orice aliment cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi dulciurile, pâinea albă şi pastele făinoase, poate creşte nivelul de cortizol din sânge şi, prin urmare, poate agrava acneea. În general, carbohidraţii rafinaţi sunt cei care determină şi favorizează creşterea producţiei de sebum şi a porilor înfundaţi şi, implicit, apariţia coşurilor”, explică dr. Laurenţiu Vlădău, speciliat dermatolog.

Taguri articol: stiri medicale dermatolog dulciuri acnee

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494792 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258204 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441515 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420630 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.