Alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul duc la obezitate
Sursa de Sănătate logo
Alimentație și diversificare

5845 vizite

23-04-2017

0 comentarii

Alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul duc la obezitate

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Creşterea prevalenţei obezităţii se datorează obiceiurilor alimentare nesănătoase, cu aport crescut de alimente cu densitate caloric crescută, bogate în grăsimi, zaharuri, dar şi sedentarismului, spun specialiştii.

Potrivit dr. Cristina Maria Mihai, medic pediatru, specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, „încă din viaţa intrauterină şi mai apoi în primii ani de viaţă, diverşi factori şi obiceiuri alimentare, atât ale copilului, cât şi ale mamei şi ale întregii familiei, predispun la apariţia obezităţii, a diabetului zaharat şi sindromului metabolic. Prezenţa diabetului gestaţional la mamă, greutatea mică la naştere, tipul de alimentaţie din viaţa de sugar, toate contribuie la dezvoltarea ulterioară a copilului”.

Urbanizarea, greşelile alimentare din dieta zilnică, stilul de viaţă, sedentarismul, toate aduc o contribuţie majoră în apariţia obezităţii şi a sindromului metabolic, ducând la creşterea cazurilor de obezitate.

„Obezitatea la copii este deosebit de nocivă, din cauza consecinţelor sale, tratamentul obezităţii este dificil şi necesită costuri ridicate. Obezitatea, în special cea abdominală, este asociată cu un risc crescut în apariţia afecţiunilor cardio-vasculare şi reprezintă un factor de precipitare pentru diabetul zaharat de tip 2”, mai spune specialistul.

Obezitatea întâlnită în copilărie tinde să persiste şi în perioada de maturitate, crescând riscul de dezvoltare a unui sindrom metabolic şi a diabetului zaharat de tip 2, dar şi de afecţiuni cardio-vasculare.

Riscul ca un copil care a dezvoltat obezitate în primii ani de viaţă de a deveni un adult obez este de 80%, pentru cel care are ambii părinţi cu obezitate, şi de 40% pentru cel cu un singur părinte cu obezitate. (V.P.)

Taguri articol: alimentație și diversificare alimente boli metabolice diabet copii obezitate cristina maria mihai

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655716 vizite | 13345 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7433 vizite | 546 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8847 vizite | 458 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429036 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000139 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671432 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655716 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.