Alimentația, vitală pentru viitoarele mămici
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

613 vizite

25-02-2021

0 comentarii

Alimentația, vitală pentru viitoarele mămici

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Stilul de viață ar trebui să fie foarte important pentru toată lumea, iar atunci când este vorba despre o femeie care dorește să devină mamă, atunci alimentația și somnul trebuie să fie pe primele locuri. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) afirmă că nivelul nutrienților este esențial pentru fertilitate, atât cel al vitaminelor, mineralelor, cât și al proteinelor, acizilor grași esențiali.

Tocmai de aceea, un set de analize amănunțite, recomandate de medicul ginecolog, este un punct de pornire.

„Dieta cu o cantitate prea mică de proteine (animale sau vegetale) se însoțește de anovulație, dacă urmați o dietă vegană. De aceea, este foarte important să verificați zilnic cantitatea de proteine consumate.

Deficitul vitaminelor din grupul B, în special deficitul folaților este cunoscut ca fiind o cauză pentru o proastă sinteză a materialului genetic și a calității embrionului. Ca urmare, consumați des salate verzi sau alte surse de folați, precum lintea, mazărea, năutul”, a subliniat dr. Loti Popescu.

Pe de altă parte, nivelul insuficient al vitaminei D este pus în legătură cu infertilitatea. Aceasta reglează activitatea a mii de gene, dar și metabolismul glucidic, deficitul său fiind întâlnit în sindromul de ovar polichistic, obezitate, boli autoimune și alte boli cu caracter inflamator cronic ce duc la rândul lor la infertilitate.

Totodată, vitaminele C, E, zincul, seleniul sunt implicate în creșterea calității ovocitului, dar și a spermatozoidului. Acești nutrienți, prin capacitatea lor antioxidantă pot scădea stresul oxidativ, un factor ce împiedică formarea, implantarea și susținerea embrionului. Acești nutrienți pot fi obținuți printr-o dietă foarte variată, dar și cu alimente proaspete.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661355 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45803 vizite | 8493 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17524 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431230 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661355 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.