Alimente nerecomandate persoanelor afectate de hipertiroidism
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

61 vizite

30-09-2024

0 comentarii

Alimente nerecomandate persoanelor afectate de hipertiroidism

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Atunci când pacientul are o glandă hiperactivă, care produce hormoni tiroidieni în exces, primește diagnosticul de hipertiroidism. Mai departe, hipertiroidismul provoacă o serie de simptome, începând de la oboseală cronică și insomnii, până la scădere în greutate și palpitații. Partea bună este că, după ce începe administrarea tratamentului, pacientul resimte o ameliorare a simptomelor și o îmbunătățire a stării generale. Medicii spun că nu există un regim alimentar special pentru pacientul cu hipertiroidism, însă alimentele care conțin iod ar trebui evitate pentru a nu stimula și mai mult țesutul glandular. În plus, o serie de alimente sunt benefice pentru acesta, în timp ce altele îi sabotează încercările de a ține activitatea glandei tiroide sub control.

Ca urmare, pentru a reduce cantitatea de hormoni tiroidieni se recomandă consumul alimentelor care nu conțin iod. Exemple de astfel de alimente sunt: sarea neiodată, albușurile, fructele proaspete sau din conservă, pâinea de casă, nucile și untul de nuci, cartofii, mierea.

Legumele crucifere, în schimb, o parte dintre acestea conțin compuși care reduc producția de hormoni tiroidieni și pot diminua și absorbția de iod de către tiroidă. Pacientul cu hipertiroidism se va simți bine dacă va consuma alimente precum: varză de Bruxelles și varză albă, varză kale, ridichi, conopidă, broccoli, ton, paste și cereale integrale, carnea de pui, de vită și de curcan, orezul, brânza de vaci, fasolea, spanacul.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661356 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45845 vizite | 8503 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17525 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431230 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661356 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.