Alimente recomandate pentru stimularea lactaţiei
Sursa de Sănătate logo
Alăptarea

2376 vizite

29-07-2016

0 comentarii

Alimente recomandate pentru stimularea lactaţiei

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Laptele matern, pe lângă dragostea părinţilor, este tot ce are nevoie un sugar pentru a se dezvolta armonios şi fericit. Cu toate acestea, mama trebuie să facă anumite eforturi pentru ca laptele, pe care cel mic îl asimilează, să fie sănătos şi să conţină elemente benefice, pentru a-l ajuta pe cel mic şi pentru a nu-i crea probleme de sănătăte. În ajutorul mamei, specialiştii vin cu sfaturi despre alimentaţia pe care trebuie să o aibă mama în timpul alăptării.

Potrivit educatorului perinatal Adina Iancu, „proaspetele mame ar trebui să consume anumite alimente pentru a alăpta cât mai mult timp şi pentru ca laptele matern să fie potrivit pentru cei mici. Ele trebuie să introducă în meniul zilnic alimente lactogene, precum ouăle de prepeliţă, care ajută la stimularea lactaţiei şi conţin nutrimente importante. Alte alimente pro lactaţie sunt: mor-covul, mărarul, fulgii de ovăz, usturoiul, quinoa, sparanghelul, grăsimi şi uleiuri vegetale etc.”


Pe de altă parte, proaspetele mămici trebuie să evite alimentele nocive pe toată perioada alăptării. Alimentele condimen-tate, grăsimile animale, lichidele carbogazoase sau care conţin cafeină, alcoolul şi tutunul sunt doar câteva dintre elementele care trebuie scoase din dieta şi obiceiurile unei mămici care alăptează.

Dacă mama care alăptează are o dietă echilibrată, se hidratează corespunzător şi este liniştită, bebeluşul va avea parte de mese copioase, iar problemele digestive vor fi ţinute la distanţă.

Taguri articol: familie bebe alăptarea

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176082 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261356 vizite | 7578 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.