Alimentele mucegăite, extrem de periculoase pentru oameni
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

1666 vizite

23-01-2020

0 comentarii

Alimentele mucegăite, extrem de periculoase pentru oameni

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De-a lungului timpului, aţi observat că, indiferent cât de curat ar fi în casa dumneavoastră, mucegaiul tot încearcă să îşi facă apariţia şi vă strică alimentele, iar odată stricate, acestea reprezintă un pericol la adresa sănătăţii noastre. Potrivit nutriţionistului Rebeca Nistor, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru oameni.

„Daţi mereu deoparte alimentele mucegăite, pentru că acestea sunt extrem de dăunătoare şi vă pot pune în pericol sănătatea. Practic, la ingerarea acestora, introduceţi în corp nişte otrăvuri fungice, iar mai departe mucegaiul poate determina apariţia unor toxinfecţii alimentare, crampe intestinale, a unor stări de febră, diaree, dar şi ameţeală”, a explicat Rebeca Nistor.

Ea a mai spus că în cazul în care ajungeţi să mâncaţi anumite alimente mucegăite, există riscul să aveţi parte de astfel de probleme de sănătate, însă asta se află în strânsă legătură cu tipul de ciupercă sau bacterie care se dezvoltă în alimente.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, iar unele dintre acestea se utilizează în industria alimentară pentru producerea unor brânzeturi.

Spre exemplu, dacă mergeţi în bucătărie şi observaţi că mucegaiul şi-a făcut apariţia pe pâine, trebuie spus că acesta s-a răspândit deja în aliment, fiind în mare parte contaminat. Trebuie precizat că mucegaiul se dezvoltă, cu precădere în spaţiile călduroase şi care prezintă un grad mare de umiditate.

Ca urmare, pentru a evita apariţia mucegaiului, ţineţi cont de următoarele sfaturi: aruncaţi alimentele moi la primul semn de mucegai şi curăţaţi-le pe cele tari. Înainte de toate, însă, cumpăraţi cantităţi mici de alimente, ca să nu aibă timp să se strice şi încercaţi să curăţaţi frigiderul măcar o dată pe săptămână, cu bicarbonat de sodiu, oţet sau zeamă de lămâie. De asemenea, ştergeţi fructele şi legumele de apă, înainte să le puneţi în frigider şi aerisiţi des pentru a evita umiditatea.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661973 vizite | 57223 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

119727 vizite | 22376 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

528240 vizite | 2592 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432852 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1002884 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671753 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661973 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

579624 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.