"Alo Prematuritate", prima linie gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate
Sursa de Sănătate logo
Bebe

1562 vizite

08-03-2016

0 comentarii

"Alo Prematuritate", prima linie gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Asociaţia de părinţi „Unu şi Unu” a lansat, ieri, linia gratuită „Alo prematuritate”. Proiectul este orientat către femeile cu sarcini aflate la risc şi către familiile cu prematuri.
Astfel, săptămânal, de luni până vineri, părinţii vor putea intra în dialog cu specialişti, pentru a discuta direct cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte.
„Am ales cu grijă această dată şi ne pregătim de mult să anunţăm lansarea acestui proiect, dedicat femeilor şi mamelor în special. «Alo, Prematuritate» este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar şi ca o sursă credibilă de informare, consiliere şi suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naştere prematură, dar şi pentru părinţii care traversează această perioadă sau doresc să îşi monitorizeze bebeluşul corect după externare. Aceştia pot suna la 0800.390.678 şi pot intra în contact cu un specialist”, spune Diana Gămulescu, vicepreşedinte al Asociaţiei „Unu şi Unu”.
Echipa este formată din oameni cu experienţă în zona de activitate. Call-center-ul poate fi solicitat de toţi beneficiarii din ţară, în mod gratuit din orice reţea de telefonie.
Asociaţia „Unu şi Unu” este prima şi singura asociaţie de părinţi care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, a prematurilor, a bebeluşilor spitalizaţi şi ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării şi după externare. Misiunea asociaţiei este de a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind bebeluşii abandonaţi, naşterea înainte de termen. Asociaţia urmăreşte oferirea de suport prematurilor şi bebeluşilor spitalizaţi, precum şi derularea de proiecte privind urmărirea şi monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani.

Taguri articol: bebe psiholog maturitate prematur

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659067 vizite | 16064 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7566 vizite | 647 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8971 vizite | 540 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429114 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659067 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.