Apneea în somn. Riscurile sunt dintre cele mai grave
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

1389 vizite

17-02-2017

0 comentarii

Apneea în somn. Riscurile sunt dintre cele mai grave

Apneea în somn reprezintă o întrerupere a fluxului de aer, pacienţii cu apnee acuzând perioade repetitive de sufocare bruscă în timpul somnului. Cei care suferă de această boală au somnul fragmentat de numeroase perioade în care se trezesc, din cauza acestor pauze în respiraţie şi ca urmare a unui somn obositor.
Netratată, boala poate duce la oboseală cronică, respectiv somnolenţă la volan şi accident rutier sau chiar la moarte subită, în somn, prin infarct şi accident vascular cerebral.
„Diagnosticul se stabileşte extrem de simplu, cu ajutorul unui aparat, numit poligraf, care se montează seara. Pacientul doarme cu acest aparat la domiciliu şi îl returnează a doua zi. Parametrii înregistraţi sunt fluxul de aer nasobucal, efortul toracic, saturaţia oxigenului în sângele arterial, sforăitul, poziţia corpului. Medicul interpretează datele obţinute şi stabileşte dacă există un sindrom de apnee în somn şi tipul acestuia”, explică medicii specialiştii din cadrul Diamed Clinic Research.
v v v
În România, 1 milion de persoane suferă de această afecţiune, dintre care doar 3.000 au fost diagnosticaţi. Explicaţia numărului mic de pacienţi diagnosticaţi ar fi accesul limitat la această investigaţie, mulţi pacienţi nerecunoscând boala. La noi în ţară sunt 54 de laboratoare de somnologie, iar Constanţa dispune de numărul cel mai mare, din ţară, de laboratoare de somn - 5, atât în sistemul de stat, cât şi în sistemul privat.
Pentru mai multe informaţii, apelaţi numerele de telefon 0721.285.696 şi 0341.452.499.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661361 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45957 vizite | 8513 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17527 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431232 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661361 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.