Artrita reumatoidă afectează în special genunchii şi mâinile
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Hofimed

Sursa foto: Hofimed
Boli şi afecţiuni

11846 vizite

02-03-2020

0 comentarii

Artrita reumatoidă afectează în special genunchii şi mâinile

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Artrita reumatoidă este o boală cronică ce afectează, de cele mai multe ori, persoanele trecute de 60 de ani şi se caracterizează prin inflamarea şi deformarea articulaţiilor şi a ţesuturilor din jur. În general, această boală afectează genunchii şi mâinile, dar poate fi prezentă şi în alte părţi ale corpului, inclusiv la nivelul anumitor muşchi sau ţesuturi. Deşi nu s-au descoperit cauzele ce duc la apariţia acestor probleme, se au în vedere o serie de factori predispozanţi, cum ar fi moştenirea genetică, uzura articulaţiilor şi anumite leziuni.

Principalul simptom este durerea de intensitate variată. Desigur, în unele situaţii, aceasta este însoţită de inflamaţii, o senzaţie de greutate şi dificultatea de a face mişcări normale.

„Prezenţa umflăturilor articulare, în special ale articulaţiilor mici de la mâini, cu redoare matinală peste două ore şi o durată de peste şase săptămâni, însoţite de un sindrom biologic de inflamaţie şi de prezenţa autoanticorpilor caracteristici stabilesc diagnosticul de artrită reumatoidă. Consultaţia iniţială la medicul reumatolog permite stabilirea diagnosticului: stadializarea bolii, estimarea gravităţii bolii şi iniţierea unui plan de îngrijire. Frecvenţa îngrijirii ulterioare de specialitate depinde de severitatea simptomelor şi inflamaţiilor articulare, de răspunsul pacientului la tratament, de complexitatea şi riscurile asociate terapiei”, a declarat dr. Daniela Duşa, medic specialist reumatologie.

Medicul a precizat că, în cazul unei întârzieri a diagnosticului, efectele pot fi devastatoare, până la invaliditate. Pe de altă parte, tratamentul corect şi la timp este esenţial. Specialistul a subliniat importanţa tratamentului, spunând că, la acest tip de bolnavi, se foloseşte o combinaţie între mai multe terapii: medicamente antiinflamatorii cu acţiune rapidă şi medicamente modificatoare de boală nonbiologice şi biologice. Toate acestea au rolul de a reduce şi de a preveni deteriorarea articulaţiilor şi de a păstra integritatea şi funcţionalitatea acestora.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658904 vizite | 15932 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7548 vizite | 632 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8969 vizite | 539 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429109 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671437 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658904 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.