Astenia nu vă dă pace? Schimbați-vă modul de viață!
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

986 vizite

28-04-2020

0 comentarii

Astenia nu vă dă pace? Schimbați-vă modul de viață!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU


În fiecare an, în această perioadă, ne confruntăm cu astenia de primăvară, care reprezintă o slăbire generală a organismului, o stare de oboseală, care poate duce, mai departe, la multe alte complicaţii.
Astenia poate avea diverse cauze şi se poate prezenta sub diferite aspecte, afectând în mod preponderent sfera psihică, fizică, intelectuală sau sexuală. Specialiştii spun că astenia funcţională pasageră nu este legată de nicio afecţiune maladivă. Ea vă face să spuneţi: Nu ştiu ce se întâmplă, dar sunt extenuat(ă). Această stare de oboseală este foarte răspândită în întreaga societate.


Spre exemplu, foarte mulţi oameni se plâng de scăderea formei fizice, de o stare de rău care nu poate fi definită, cu toate că aceste persoane sunt supuse unor examene medicale perfect normale, însoţite de examene biologice şi radiologice care nu evidenţiază nicio anomalie serioasă. Pe scurt, în ochii tuturor sunteţi într-o stare bună de sănătate sau nu aveţi nicio disfuncţie maladivă care să justifice necesitatea unui tratament particular. Cu toate acestea, vă simţiţi obosit şi nu vă aflaţi în starea cea mai bună.


O primă soluţie care trebuie încercată este schimbarea alimentaţiei, a stilului de viaţă. De asemenea, optaţi pentru fructe şi legume proaspete pentru a vă detoxifia organismul, pentru a-l hidrata şi hrăni corespunzător. Aşadar, se pot consuma verdeţuri de toate felurile şi formele (ştevie, spanac, urzici, salată verde, ceapă verde, pătrunjel, mărar etc.) în salate, în mâncăruri sau în smoothie-uri.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

179949 vizite | 92513 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

367244 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

265243 vizite | 9674 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1371184 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965908 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

643740 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556752 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

495316 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.