Astmul bronşic nu dispare, dar poate fi tratat
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

376 vizite

08-06-2022

0 comentarii

Astmul bronşic nu dispare, dar poate fi tratat

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aţi fost diagnosticaţi de astm bronşic? Acesta este o afecţiune respiratorie care se manifestă cu crize de dispnee şi cu wheezing (şuierat), ca rezultat al obstrucţiei bronşice variabile. Aceasta, la rândul său, este provocată de inflamaţia cronică a mucoasei bronşice şi de spasmul musculaturii bronşice, rezultat al hiperactivităţii bronşice provocate de multipli stimuli şi care se remite spontan sau sub tratament.

De cele mai multe ori, boala debutează în copilărie, dar aceasta nu este o regulă, ea putând afecta şi adulţii tineri sau bătrânii.

Specialiştii spun că astmul bronşic este o boală cu o evoluţie lentă şi de lungă durată, posibil pe tot restul vieţii, în care există o inflamaţie a căilor respiratorii, care este cronică şi permanentă. De obicei, persoanele care au o astfel de suferinţă au senzaţia că nu au aer.

Potrivit dr. Doina Pârâu, medic primar de pneumologie şi alergologie, manifestările astmului bronşic apar din cauza îngustării căilor respiratorii, ceea ce nu permite aerului să intre şi să iasă din plămâni.

Referitor la simptome, acestea pot apărea la intervale diferite de timp şi se pot agrava în timpul nopţii, pacientul trezindu-se cu lipsa intensă de aer. Alteori, stările apar în urma unui efort fizic. Desigur, simptomele dispar sau se ameliorează după administrarea tratamentului potrivit, dar trebuie să ştiţi că nu toate persoanele afectate reacţionează la fel. Spre exemplu, unii oameni au simptome mai uşoare, în timp ce alţii prezintă simptome mai intense.

Taguri articol: sfatul medicului alergologie astm pneumologie wheezing

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

656022 vizite | 13591 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7453 vizite | 561 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8858 vizite | 468 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429040 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000140 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671432 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

656022 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.