Astmul şi inima
Sursa de Sănătate logo

astm si inima

astm si inima
Boli şi afecţiuni

1994 vizite

22-12-2013

1 comentariu

Astmul şi inima

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN

Medicii nu au putut determina cu exactitate legătura dintre astm şi bolile de inimă, dar se pare că există o conexiune. Una din teorii susţine că astmul duce la scăderea oxigenului din sânge, ceea ce are un efect negativ asupra inimii. Pe de altă parte, medicamentele utilizate pentru tratamentul astmului bronşic pot creşte riscul evenimentelor cardiace. De exemplu, beta-angagoniştii care sunt medicamente cu eliberare rapidă pot stimula activitatea inimii. S-a considerat mult timp că aceştia pot creşte riscul apariţiei bolilor cardio-vasculare, întrucât beta-angagoniştii sunt derivaţi din adrenalină. Aceştia reduc nivelul de potasiu din sânge, situaţie care poate determina tulburări ale ritmului cardiac. În mod similar, dozele mari de corticosteroizi utilizate pentru tratarea astmului au fost asociate cu fibrilaţia atrială, o afecţiune în care în camerele superioare ale inimii au loc tremurături uşoare în loc de bătăi normale. Totuşi, medicii nu sunt siguri şi, spun specialiştii, nu există încă studii care să confirme aceste suspiciuni. De aceea, dacă aveţi astm bronşic, pe lângă tratamentul pentru această boală, ar trebui să consultaţi şi un cardiolog.

Taguri articol: breaking cardiologie pneumologie stil de viaţă boli şi afecţiuni astm boli cardiovasculare

Comentează aici

1 comentariu

20 octombrie 2014 GENAN .BATAR

EU B SUFAR DE ASTMA SI AM AVUT DOUA ARTERE INCHISE . MI AU PUS DOUA BALONASE .TOTUSI RESPIR GREU ,OBOSESC REPEDE.TRANSPIR MULT .DAR O CURIOZITATE IN CONSTANTA ROMANIA ,NU AM PROBLEME CU ASTMA .MA SIMNT BINE .OARE ESTE AERUL DIN ATMOSFERA MARINA.

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201820 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387520 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58997 vizite | 47213 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381452 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972353 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647501 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560539 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498559 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.