Atenţie! Alimentaţia săracă în calciu afectează oasele
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

721 vizite

12-04-2021

0 comentarii

Atenţie! Alimentaţia săracă în calciu afectează oasele

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Medicii spun că sedentarismul, dar şi alimentaţia săracă în calciu, alimentele de tip fast-food, cafeina şi boli precum osteoporoza sensibilizează sistemul osos şi cresc riscul de fracturi. Cu toate acestea, exerciţiile fizice, lactatele, brânzeturile şi ouăle vă pot ajuta să aveţi oase sănătoase. De exemplu, laptele este unul dintre alimentele care ajută la fixarea calciului. Dr. Marius Filip susţine că alimentaţia săracă în calciu afectează oasele. Acesta este motivul pentru care medicii vă sfătuiesc să consumaţi zilnic două căni de lapte, 150-200 de grame de brânză de vaci, telemea, caş sau urdă şi 150 de grame de carne fiartă. Persoanele care nu au probleme cu colesterolul pot consuma câte un ou în fiecare zi.

Cei care au colesterolul ridicat pot mânca un ou la două-trei zile. Recomandat pentru oase este şi rasolul de vită, deoarece conţine cartilaje care au acid hialuronic. Acesta ajută la refacerea cartilajului şi la fixarea calciului în oase, precizează specialiştii. De asemenea, fructele şi legumele conţin enzime ce ajută la fixarea calciului în oase. În schimb, ciocolata, cafeaua şi băuturile de tip cola împiedică absorbţia calciului în organism şi sunt periculoase, în special pentru copii.

Nici produsele de tip fast-food, chipsurile sau sucurile acidulate nu trebuie consumate de către copii. Acestea conţin antimetaboliţi, substanţe chimice ce dau gust, însă împiedică absorbţia calciului şi a fierului. Pentru fixarea calciului în oase şi pentru prevenirea rahitismului, copiii au nevoie de vitamina D. Aceasta se poate lua din untură de peşte ori suplimente cu ulei din peşte. Tot pentru sănătatea oaselor, medicii vă sfătuiesc să staţi moderat la soare, întrucât oasele se fragilizează şi din cauza osteoporozei.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657525 vizite | 14848 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7506 vizite | 606 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8916 vizite | 509 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429086 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671435 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657525 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.