Atenţie la alimentaţia copiilor! Orice greşeală îi poate băga în spital
Sursa de Sănătate logo

Spitalul boli infectioase (7)

Spitalul boli infectioase (7)
Sfatul medicului

2413 vizite

25-06-2013

0 comentarii

Atenţie la alimentaţia copiilor! Orice greşeală îi poate băga în spital

Articol publicat de Andreea Năstase

Val de pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa! Secţia de pediatrie este plină de copii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani, care au ajuns la spital din cauza alimentaţiei alterate. Medicii îi avertizează pe părinţi că orice aliment stricat sau nepotrivit vârstei copilului îl poate îmbolnăvi. 47 de copii internaţi în ultima săptămână Secţia de pediatrie a Spitalului de Boli Infecţioase s-a umplut de copii care suferă de boala diareică acută. Aceştia au vârste cuprinse între 1 şi 14 ani şi au avut nevoie de internare după ce au suferit o deshidratare severă. „În perioada 10 - 16 iunie 2013 au fost consultate în serviciul de boli infecţioase un număr de 82 cazuri Boală Diareică Acută, dintre care 3 cazuri cu etiologie precizată şi 79 cazuri cu etiologie neprecizată. Repartizarea cazurilor pe categorii de vârstă: sub 1 an - 1 caz, între 1şi ani 4 ani - 29 cazuri, între 5 şi 9 ani - 14 cazuri, şi între 10 şi 14 ani - 2 cazuri. Din păcate, destul de mulţi copii ajung la spital cu acest diagnostic în fiecare vară pentru că părinţii nu ţin cont de regulile alimentare. Se recomandă alimentele proaspete pe care să le fiarbă, legume şi preparate uşoare care să nu le afecteze digestia. Ştim că tentaţia este mare pe întreg litoralul, însă le recomandăm să nu le dea copiilor mâncare tip fast-food, hamsie prăjită şi nici măcar ceea ce consumă ei, ca adulţi”, a explicat, pentru Cuget Liber, dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Prezentaţi-vă la medic de la primele semne Riscul cel mai mare este de deshidratare severă, situaţie în care starea generală este alterată, iar situaţia este mult mai greu de controlat şi de tratat. Medicii le recomandă părinţilor să meargă la medic de la primele semne de boală, cum ar fi diaree acută sau vărsături. „Cel mai afectat grup este cel cuprins între 2 şi 4 ani, mai ales dacă părinţii nu le dau doar mâncarea adecvată vârstei lor. De aceea, dacă cei mici au mai multe scaune apoase pe zi, fac febră, au frisoane sau sunt deshidrataţi şi nici un remediu folosit acasă nu dă rezultate, trebuie să se prezinte la medic de urgenţă, pentru a fi rehidrataţi în spital”, completează medicul. Cum poate fi prevenită boala Evitarea preparării alimentelor cu mai mult de 2-3 ore înaintea consumului, în cazul în care nu se pot asigura condiţiile de temperatură necesare păstrării alimentelor preparate, asigurarea păstrării alimentelor la temperaturi de 4 - 8º C, în cazul alimentelor ce vor fi consumate la mai mult de 2 - 3 ore de la preparare (refrigerare), consumarea alimentelor pregătite pentru sugari imediat după prepararea lor, fără a fi reîncălzite sau păstrate la frigider sunt doar câteva dintre metodele de prevenire a bolii. Mai mult, în cazul alimentelor gătite, asigurarea unei temperaturi de preparare de peste 70º C şi evitarea consumării alimentelor vândute pe stradă, la temperaturi ridicate.

Taguri articol: sanatatea co diabet si boli de nutritie familie pediatrie sfatul medicului copilul ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34297 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10442 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.