Atenţie la negii genitali! Îi puteţi contacta prin contactul sexual neprotejat
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

834 vizite

17-04-2019

0 comentarii

Atenţie la negii genitali! Îi puteţi contacta prin contactul sexual neprotejat

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În momentul în care observaţi în zona intimă nişte excrescenţe de culoarea pielii sau umflături, înseamnă că aveţi de-a face cu negi genitali şi că trebuie să mergeţi de urgenţă la medic.

„Aceste veruci genitale pot afecta ţesuturile umede de la nivelul aparatului reproducător sau al anusului şi sunt de cele mai multe ori dificil de observat cu ochiul liber, tocmai de aceea nu trebuie neglijate. În plus, aceşti negi pot fi principalul semn al infecţiei cu HPV, cunoscut drept virusul Papilloma Uman”, a declarat dr. Mădălina Stroie, ginecolog.

Specialistul a precizat că principala cale de transmitere a virusului o reprezintă contactul sexual neprotejat, iar infecţia se poate transmite şi prin contactul cu suprafeţele sau persoanele deja infectate, atunci când există mici traumatisme la nivelul pielii.

Desigur, există şi posibilitatea ca boala să fie contactată accidental, spre exemplu, prin intermediul ustensilelor chirurgicale nesterilizate ori prin contactul cu lenjeria infectată.

Atunci când sunt de dimensiuni reduse, verucile sunt greu de observat. Acelaşi lucru se întâmplă şi în situaţia în care aceşti negi apar în zone „ascunse”, putând să treacă neobservaţi pentru o perioadă de timp.

În cazul femeilor, excrescenţele pot apărea pe vulvă, labiile mari sau mici, zona perianală, dar şi în interiorul vaginului, pe colul uterin ori pe uretră. La bărbaţi, infecţia cu HPV se manifestă pe zona penisului, prepuţului, pe gland, în zona perianală ori pe uretră.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660425 vizite | 22510 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7915 vizite | 856 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9363 vizite | 747 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000184 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671448 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660425 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.