Atenție mare! Netratate, infecțiile urinare vă distrug rinichii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

51 vizite

15-04-2025

0 comentarii

Atenție mare! Netratate, infecțiile urinare vă distrug rinichii

Articol publicat de Andreea ANDRONACHE

Vă confruntaţi des cu infecţii urinare? Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie neplăcută, trebuie să ştiţi că infecţiile repetate, netratate distrug rinichii. Potrivit dr. Anca Mirea, acestea debutează, de cele mai multe ori, cu jenă la urinat, posibila prezenţă a sângelui în urină şi mersul frecvent la toaletă. Ca urmare, primul pas trebuie să fie o analiză rapidă, un sumar şi urocultura.„Cicatricele iau locul celulelor normale, distrugând, astfel, o parte din capacitatea funcţională a două organe vitale. În cazul femeilor, comunicarea dintre vezica urinară şi exterior are doar cinci centimetri. Anatomia locală este, de fapt, şi cauza frecvenţei infecţiilor. Apoi, tractul urinar şi cel genital feminin sunt intim legate prin reţeaua vasculară şi cea limfatică. Aşa că, o infecţie genitală, de exemplu, se va regăsi şi în aparatul urinar, astfel că vor fi tratate simultan. Pe aceste considerente, este bine ca după contactul intim să mergeţi şi să eliminaţi urina. De asemenea, bacteriile care determină cel mai frecvent o infecţie urinară sunt prezente, în mod normal, în intestine. Astfel, este important să aveţi grijă ca, în timp ce folosiţi toaleta, materiile fecale să nu ajungă spre tractul urinar”, este sfatul specialistului. Totodată, trebuie amintit şi faptul că bacteria E-coli, care este inofensivă în intestine, poate fi uşor destabilizată de antibiotice luate fără prescripţie şi să creeze mari probleme. În cazul femeilor, mai mult de patru infecţii pe an impun, obligatoriu, o ecografie a aparatului urinar. Aceeaşi recomandare este valabilă şi în cazul bărbaţilor, indiferent de frecvenţa episoadelor urinare infecţioase.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661353 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45635 vizite | 8464 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17523 vizite | 1784 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431228 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661353 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.