Aţi uitat să vă luaţi pilula? Cum preveniți instalarea unei sarcini nedorite
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

26 vizite

06-02-2024

0 comentarii

Aţi uitat să vă luaţi pilula? Cum preveniți instalarea unei sarcini nedorite

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Anticoncepţionalele sunt nişte pastile cu hormoni care protejează de o eventuală sarcină nedorită. Modul lor de administrare este orală şi zilnică şi au o eficienţă de 99.99% în a preveni apariţia unei sarcini, sunt de părere specialiştii. Ca metodă de funcţionare, pastilele contraceptive previn ovulaţia, adică împiedică eliberarea ovulelor din ovare şi deci, la eliberarea spermei, aceasta nu are ce fecunda. În plus, anticoncepţionalele îngroaşă şi mucoasa uterului şi astfel accesul spermatozoizilor spre uter este îngreunat. Uneori, medicul ginecolog poate prescrie administrarea de anticoncepţionale hormonale chiar şi pentru adolescentele care nu şi-au început viaţa sexuală, pentru că ajută în ameliorarea simptomelor acneei sau a tulburării disforice premenstruale, adică simptome fizice şi emoţionale pe care unele femei/tinere le au, în fiecare lună, înainte de apariţia menstruaţiei.

Sunt şi situaţii când apar sângerării în timpul administrării anticoncepţionalelor. Acestea sunt considerate efecte adverse care se manifestă în primele 3-4 luni de la începerea administrării. Dacă aţi uitat să luaţi o pilulă, medicii recomandă administrarea ei exact în momentul în care v-aţi amintit, dar nu se administrează două sau mai multe pilule odată. De obicei, eficienţa anticoncepţionalelor combinate este de 12 ore, deci pilula uitată poate fi administrată oricând în acest interval. În cazul contraceptivelor monohormonale care trebuie administrate în decurs de trei ore, lucrurile sunt mai complicate şi este bine să se folosească metode suplimentare de protecţie pentru a evita o sarcină nedorită.

Taguri articol: sfatul medicului simptome hormonal sarcina

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660429 vizite | 22679 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7923 vizite | 860 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9372 vizite | 756 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000184 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671449 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660429 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.