Atitudinea scoliotică este frecventă la copii și adolescenți
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

333 vizite

18-08-2022

0 comentarii

Atitudinea scoliotică este frecventă la copii și adolescenți

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Deseori, atitudinea scoliotică și scolioza sunt confundate. Prin urmare, pentru a exclude una dintre patologii, trebuie să mergeți la specialist. Totuși, înainte de a urma un tratament pentru corectarea posturii, trebuie să verificați dacă deviația observată la nivelul coloanei vertebrale este scolioză sau atitudinea scoliotică. Deși ambele probleme sunt similare, există diferențe, susțin specialiștii. Diferențele sunt vizibile la radiografie. Prin urmare, este important să mergeți la un specialist pentru a obține un diagnostic și a identifica posibilele cauze. În ceea ce privește tratamentul, atitudinea scoliotică poate fi ameliorată prin kinetoterapie, educație posturală și exerciții fizice pentru întărirea mușchilor, printre alte măsuri. Dacă vedeți pe cineva stând într-o poziție greșită, imediat vă gândiți la cuvântul scolioză. Cu toate acestea, ar putea fi doar o atitudine scoliotică. Dar ce este aceasta? Răspunsul este foarte simplu. Este o abatere a coloanei vertebrale din cauze externe. Cuvântul cheie aici este atitudine. Atitudinea scoliotică este produsă voluntar sau, mai degrabă, din lipsă de voință. În general, este frecventă la copii și mai mult la adolescenți.


În funcție de factorii care pot determina atitudinea scoliotică, avem următoarea clasificare: posturală - după cum sugerează și numele, apare ca urmare a unei poziții proaste, mai ales atunci când stați la calculator sau pe telefon. Apoi, există cea compensatorie sau antalgică, atunci când apare o durere, poziția greșită putând fi adoptată în mod intenționat pentru a o evita sau atenua. De asemenea, se întâmplă și când există disimetrii și persoana în cauză are un picior mai lung decât celălalt, de exemplu. În cazul celei inflamatorii, unele patologii, precum apendicita, pot obliga pacientul să adopte o poziție greșită. În ceea ce privește alte cauze, unele cercetări indică o relație între hipermobilitate și controlul postural. În mod similar, practicarea anumitor sporturi poate face ca o parte a corpului să se dezvolte mai mult (tenis) sau să forțeze o aplecare constantă (hochei).

Taguri articol: sfatul medicului scolioza probleme control diagnostic durere kinetoterapie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661392 vizite | 57218 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48626 vizite | 8958 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17546 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431308 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001473 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671639 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661392 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577660 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.