Au voie diabeticii să mănânce brânză? Ce spun specialiștii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

224 vizite

03-03-2023

0 comentarii

Au voie diabeticii să mănânce brânză? Ce spun specialiștii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ați fost diagnosticat cu diabet și sunteți mai pofticios din fire? Vreți să știți dacă puteți consuma brânză? Medicii sunt de părere că secretul este să alegeți sortimentele și cantitățile potrivite. Desigur, prea mult din orice este dăunător, indiferent dacă aveți sau nu diabet. Dacă boala s-a instalat deja, înseamnă că aveți niveluri crescute de glucoză în sânge din cauza lipsei totale sau parțiale de insulină sau unui răspuns insuficient la aceasta. Din păcate, odată cu trecerea timpului, pot apărea leziuni vasculare și alte complicații. Ca urmare, o dietă sănătoasă adaptată nevoilor particulare este indicată. De asemenea, excesul de greutate și hipertensiunea arterială sunt două dintre complicațiile ce trebuie evitate. Printre alimentele care pot face parte dintr-o dietă sănătoasă se numără laptele și derivații săi (brânză și iaurt).

Cu toate acestea, persoanele cu diabet zaharat trebuie să țină cont de anumite aspecte legate de compoziția acestora. În caz de diabet, brânza poate fi consumată în siguranță atunci când face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată. Porția recomandată este de 30 grame pentru brânzeturile tari și între 50 și 70 grame pentru cele mai proaspete. De exemplu, brânza Făgăraș este un tip de brânză proaspătă cu caracteristici similare cu ricotta, săracă în grăsimi, cu un aport mare de proteine și cu puțini carbohidrați. În plus, are o aromă blândă, deoarece nu este supusă unui proces de întărire precum brânzeturile maturate. Această varietate tipică bucătăriei italienești este făcută din zer și este o brânză proaspătă. Din acest motiv, prezintă valori scăzute de calorii, sodiu și grăsimi.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655453 vizite | 13131 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7420 vizite | 539 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8840 vizite | 453 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429019 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000138 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671431 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655453 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.