Avertisment! Netratate, bolile copilăriei pot afecta grav sănătatea sau pot produce decesul
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1760 vizite

18-10-2016

0 comentarii

Avertisment! Netratate, bolile copilăriei pot afecta grav sănătatea sau pot produce decesul

Netratarea corespunzătoare a bolilor copilăriei îşi poate pune amprenta asupra întregii existenţe a adulţilor, mai ales că unele dintre ele afectează grav sistemul nervos. Ca urmare, bolile eruptive ale copilăriei, care se caracterizează printr-o serie de leziuni tegumentare asociate febrei de debut a bolii, sunt combătute în prezent prin vaccinare.

De foarte multe ori, părinţii ar vrea să-şi vindece micuţii cu medicamente, dar cea mai bună soluţie este vaccinarea copiilor, întrucât bolile se pot complica şi pot lăsa sechele permanente sau pot duce chiar la deces.

Unele dintre ele afectează sistemul nervos central (cum este cazul pojarului sau a rujeolei), provocând infecţii serioase şi deces. Mai mult decât atât, la copiii supravieţuitori, urmările sunt grave: encefalopatie (afectarea ţesutului nobil al creierului) cu deficit cognitiv care nu se poate recupera (adică dintr-un copil inteligent devine un copil cu intelect afectat, care nu se va dezvolta corespunzător vârstei, riscând să devină inclusiv un adult asistat social).

Alte boli ale copilăriei produc o afectare a sistemului nervos periferic, cum este poliomielita, cel mai evident fiind că membrul afectat rămâne subdezvoltat, mai scurt şi mai subţire, provocând şchiopătarea. Copilul va suferi pentru imaginea sa, dar nici nu se va putea juca sau va fi restricţionat în alegerea unei profesii mai departe.

Dacă rujeola provoacă pneumonii severe, oreionul afectează pancreasul şi aparatul reproducător.

„Toate bolile pot da complicaţii, tocmai de aceea se şi recomandă vaccinurile. Spre exemplu, hepatita virală B poate da hepatită cronică, ciroză sau neoplasm. Rujeola, pojarul pot da panencefalită sclerozantă, rubeolă la gravide şi malformaţii ale fătului. Cert este că aproape toate pot da complicaţii pulmonare”, ne-a declarat dr. Veronica Chiorniţă.

Aceasta a precizat că vaccinarea contribuie la extinderea focarelor sau scade foarte mult posibilitatea de infectare.

Taguri articol: stiri medicale medicamente rujeolă-oreion-rubeolă rujeola vaccinuri

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660458 vizite | 24132 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7995 vizite | 915 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9462 vizite | 811 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429245 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000191 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671450 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660458 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.