Aveți grijă cât mâncați: cartofii prăjiți nu vă afectează doar silueta
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

316 vizite

27-07-2021

0 comentarii

Aveți grijă cât mâncați: cartofii prăjiți nu vă afectează doar silueta

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Odată cu o porție de 150 de grame de cartofi prăjiți (cât cântărește, în medie, o porție mare de la fast-food) veți aduce în organism cel puțin 550 de calorii, iar o pungă de o sută de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, în cea mai mare parte, din grăsimi nesănătoase. Mai grav este că acești cartofi prăjiți nu vă afectează doar silueta, ci cresc riscul celor mai temute boli. Potrivit specialiștilor de la dozadesanatate.ro, aceștia provoacă diabet și boli de inimă. De asemenea, cartofii prăjiți pot ridica nivelul colesterolului și bloca arterele, dar, în același timp, pot provoca diabet și boli ale inimii. Mai mult decât atât, uleiul încins produce substanțe cu potențial cancerigen. Este bine de știut că asocierea grăsimilor din ulei cu carbohidrații din cartofi perturbă metabolismul și duce, de asemenea, la creșterea în greutate și la diverse afecțiuni.

Potrivit unui studiu recent, cartofii prăjiți cresc riscul apariției cancerului la prostată cu 30-37%, chiar dacă bărbații ar mânca doar o porție pe săptămână. Un alt raport arată că persoanele care consumă cantități mari de acrilamidă, o substanță prezentă în cartofii prăjiți, riscă să se îmbolnăvească de afecțiuni ale rinichilor.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70665 vizite | 37167 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.