Aveţi grijă de urechile voastre! Evitaţi apariţia unor complicaţii grave!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

691 vizite

10-07-2020

0 comentarii

Aveţi grijă de urechile voastre! Evitaţi apariţia unor complicaţii grave!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Urechile reprezintă două organe extrem de importante pentru funcționarea organismului, care sunt, însă, și extrem de sensibile. Ca urmare, trebuie să acordăm o mai mare atenţie afecţiunilor urechii, pentru a putea interveni în timp util, dacă este nevoie. În caz contrar, susţin specialiştii Qbebe.ro, este posibilă apariția unor complicații grave.

Aşadar, urechile nu sunt utile doar pentru auz, ci joacă un rol important și în echilibrul corpului, în special când ne mișcăm. Din acest motiv, bolile urechilor pot cauza dificultăți la nivelul auzului, durere, precum și o amețeală extremă care poate conduce la greață. Urechea este compusă din mai multe părți, inclusiv canal auditiv, ureche medie și ureche internă, unde terminațiile nervoase transmit semnale și sentimente asociate cu echilibrul către creier. Toate aceste părți sunt susceptibile traumelor și infecțiilor, iar recunoașterea timpurie a simptomelor este esențială pentru un tratament corespunzător și imediat, precum și pentru prevenirea complicațiilor asociate.

De exemplu, vă puteţi confrunta cu otita, o infecție cauzată de bacteriile sau virusurile care pătrund în canalul auditiv prin intermediul unei fisuri la nivelul pielii sau al țesutului. În special, urechea medie din spatele timpanului se poate umple cu lichid - de aici denumirea de otită medie (poate fi cu efuziune sau seroasă) și apare în special în rândul copiilor, ca urmare a anatomiei urechii.

În cazurile în care durează un timp lung sunt afectate oscioarele (oase din urechea medie) și poate apărea perforația timpanului, fiind vorba despre otită cronică. Simptomele sunt: scurgere cronică, cu miros neplăcut, care poate avea un aspect gălbui, verzui sau sângeriu, dar în acelaşi timp mai sunt prezente și durerea, înroșirea și inflamația. O altă afecţiune ale urechii este boala lui Meniere, care implică urechea internă, în special sacul endolimfatic, cunoscut și sub denumirea de labirint. Acest canal semicircular procesează semnalele sonore către creier și este, de asemenea, responsabil pentru percepția echilibrului. Boala este caracterizată prin funcționarea defectuoasă a mucoasei urechii interne conducând la acumularea de lichid, ce determină creșterea presiunii din urechea internă. Simptomele sunt: vertigo sau amețeală, tinitus (sunet de tip zumzet, fluierat, bâzâit, sâsâit în ureche), senzație de amețeală, transpirații și palpitații.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659935 vizite | 16804 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7590 vizite | 668 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9017 vizite | 564 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429140 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659935 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.