Bebeluşii concepuţi in vitro au mai multe probleme de sănătate?
Sursa de Sănătate logo
Fertilitate

1562 vizite

14-10-2016

0 comentarii

Bebeluşii concepuţi in vitro au mai multe probleme de sănătate?

- Copiii concepuţi prin Fertilizare In Vitro sunt la fel de sănătoşi ca cei concepuţitradiţional?

La această întrebare a răspuns Susan Warhus, medic specialist, autorul cărţii „Demistificarea Fertilităţii”, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în fertilizare in vitro din Statele Unite.

„Când am citit prima oară această întrebare, înclinația mea a fost să răspund: Desigur, toți copiii sunt la fel, indiferent de modul în care sunt concepuţi. Cu toate acestea, după cum am făcut cercetări mai amănunţite, am fost surprinsă să constat că există de fapt unele diferenţe”, spune Susan W.

Fertilizarea in vitro este o procedură care ajută un cuplu să devină părinţi biologici.Injecţiile cu hormoni stimulează ovarele femeii pentru a produce ovule. Apoi, un medic preia ovulele și să le fertilizează în laborator cu sperma partenerului. Embrionii rezultați sunt monitorizați timp de câteva zile, iar cei cosnideraţi viabili sunt transferaţi în uter. Embrionii sănătoşi rămaşi sunt, de obicei, îngheţaţi pentru o eventuală utilizare viitoare.

Rată scăzută a natalităţii, chiar şi cu un singur embrion

Puţin peste 1% din copiii din SUA concepuţi prin fertilizare in vitro (FIV) au prezentat la naştere sau imediat după malformații congenitale.

Mai multe tipuri de studii indică faptul că bebeluşii FIV sunt mai susceptibili de a avea probleme la naştere, asta şi deoarece cele mai multe sarcini sunt multiple (gemeni, tripleţi, etc.). Un studiu britanic din 2009 a concluzionat ca sarcinile multiple au prezentat probleme la naştere, mulţi dintre copii născându-se prematur sau cu greutate mică. Mulţi dintre aceşti copii au dezvoltat complicaţii medicale şi au necesitat spitalizare de durată. . multe nasteri au fost responsabili pentru multe dintre nou-nascuti prematur si cu emisii reduse de nastere-greutate. Astfel de copii au frecvent complicatii medicale care necesita spitalizare prelungite.Un alt studiu pediatric din 2006, Finlanda, a constatat că riscurile pentru afecţiuni cerebrale şi paralizie sunt mai ridicate în rândul naşteri multiple rezultate în urma fertilizării in vitro.

„Din păcate, legătura dintre naşterile multiple FIV, prematuritatea, greutatea redusă şi complicaţii medicale ulterioare are sens pentru mine.Însă, ceea ce m-a luat complet prin surprindere a fost faptul că cercetările arată, de asemenea, că bebeluşii născuţi în urma FIV, din sarcini unice, prezintă mai multe complicaţii decât bebeluşii concepuţi tradiţional", a declarat Susan Warhus

(sursa:www.familydoctormag.com).

Taguri articol: fertilitate sarcina bebe fertilizare in vitro

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296749 vizite | 40750 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623863 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476750 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333869 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950411 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623863 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546963 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486863 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.