Beneficiile contactului „piele pe piele” dintre mamă şi nou-născut
Sursa de Sănătate logo
Bebe

1721 vizite

04-05-2017

0 comentarii

Beneficiile contactului „piele pe piele” dintre mamă şi nou-născut

Practicile obstetrice din timpul travaliului şi naşterii sunt responsabile de faptul că unii copii nu reuşesc să se ataşeze la sân, imediat după naştere. Separarea copilului de mamă este, de asemenea, una dintre cauzele importante. Contactul „piele pe piele” şi aducerea copilului în aceeaşi cameră cu mama, imediat după naştere, sunt importante pentru ataşarea copilului la sân. Dacă nou-născutul este bine, nu trebuie să fie dus la unitatea de terapie neonatală, doar pentru că mama a suferit o operaţie de cezariană, de exemplu.

„Copiii din unitatea de terapie neonatală primesc biberon, adesea, pentru că mamele nu sunt acolo să îi hrănească. Mama este îndemnată să lase copilul la maternitate, sub pretextul că are nevoie să se odihnească şi să se refacă după naştere, mai ales dacă a născut prin cezariană. Dar nu există nicio dovadă care să arate că mamele separate de copii sunt mai odihnite. În realitate, ele sunt mai puţin stresate şi dorm mai bine dacă sunt alături de copiii lor. Bucuria pe care majoritatea mamelor o trăiesc atunci când îşi ţin copiii în braţe, îi mângâie şi îi pun la sân face, adesea, ca oboseala să dispară ca prin magie”, explică Liliana Tudose, educator prenatal, consilier alăptare.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661549 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

68153 vizite | 11771 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17790 vizite | 1805 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431894 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001785 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661549 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578175 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.