Beneficiile fibrelor alimentare
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

142 vizite

04-05-2023

0 comentarii

Beneficiile fibrelor alimentare

Articol publicat de RIDICHE PETRUŢA

Oamenii, în ziua de astăzi, tânjesc la o viață fericită, la o stare materială satisfăcătoare și la o stare de sănătate bună. Printre aceste deziderate principale, prinsă în cel al sănătății este și menținerea la o masă corporală optimă. Nu-i de mirare că este o adevărată industrie în domeniul nutriției, cu specialiști care fac diverse recomandări, bazate pe cunoștințe și moduri de viață diferite. Este extrem de important să învățăm să mâncăm sănătos și să ne luăm majoritatea substanțelor necesare din alimente. De asemenea, atunci când avem nevoie să pierdem câteva kilograme, este important să nu apelăm la diete drastice. Mai degrabă, trebuie să aplicăm câteva principii pe care să le menținem pe o perioadă lungă de timp. Totodată, cum industria a explodat, internetul este plin de tot felul de combinații miraculoase de elemente care ne promit energie și sănătate deplină. Atunci, ca în orice domeniu, este nevoie de o doză de scepticism, dar și de o educație medicală veritabilă, pentru stabilirea unor surse credibile.

Fibrele alimentare au fost un subiect de discuție intensă în medicină, cu studii serioase care le-au dovedit eficiența în anumite patologii. Fibrele există în mod natural în alimente. Fibrele le culegem, astfel, din alimente, nu din suplimente. Cele mai bogate în fibre sunt cerealele și leguminoasele. În consumul de cereale, trebuie evitat glutenul doar în cazul în care există o boală diagnosticată clar, iar ea impune evitarea glutenului, în rest, nu aveți de ce să evitați glutenul. De asemenea, e nevoie de moderație, întrucât cerealele sunt bogate în carbohidrați. În cazul leguminoaselor, lucrurile stau altfel. Se pot consuma și cantități mai mari de verdețuri, pentru că sunt pline de fibre, minerale, vitamine și, de regulă, nu au mulți carbohidrați. Un studiu a arătat că oamenii care au consumat verdețuri au fost cu 11 ani mai tineri din punct de vedere cerebral față de cei ce nu aveau o dietă care să cuprindă verdețuri în mod constant.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661424 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

51729 vizite | 9410 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17568 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431383 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001533 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671650 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661424 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577744 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.