Berea fără alcool, indicată în cazul mămicilor care alăptează
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

538 vizite

18-11-2020

0 comentarii

Berea fără alcool, indicată în cazul mămicilor care alăptează

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Un studiu recent arată că berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanți din laptele matern. Specialiștii spun că deși este fabricată din aceleași ingrediente naturale specifice berii, varianta fără alcool poate fi consumată în orice moment al zilei. În plus, poate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebelușilor, pentru că nu îi afectează cu nimic pe cei mici.

Rezultatele acestui studiu arată că berea fără alcool are și un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml, este de părere dr. Corina Zugravu.

Totodată, consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanților din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a studiului, care a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate în perioada alăptării, dintre care jumătate au urmat o dietă obișnuită, în timp ce restul au avut un supliment de două beri fără alcool pe zi, timp de 30 de zile. Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidanților din laptele matern în trei momente diferite ale alăptării, în funcție de starea de maturitate (la începutul studiului, după 15 zile și în final după 30 de zile). Astfel, s-a observat o diminuare a activității antioxidante pe măsură ce laptele matern se maturizează, totuși, mamele care și-au completat dieta cu bere fără alcool au manifestat o scădere mai mică și mai lentă.

De fapt, s-a constatat că îmbogățirea dietei cu bere fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanților din laptele matern. (M.Ș.)

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261361 vizite | 7582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.