Bolile care se ascund în spatele palpitaţiilor. Când este indicată vizita la medic
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3526 vizite

27-04-2016

60 comentarii

Bolile care se ascund în spatele palpitaţiilor. Când este indicată vizita la medic

Prima indicaţie a specialiştilor pentru persoanele care au palpitaţii însoţite de durere toracică şi oboseală la efort este să apeleze la medicul de familie sau chiar la specialistul cardiolog. Palpitaţiile pot apărea fără un factor aparent declanşator, sau pot fi rezultatul unor patologii strict cardiace, a unor boli în afara sistemului cardio-vascular, sau să nu aibă un substrat de boală organică.



„O categorie aparte de pacienţi la care apar palpitaţii o reprezintă cei cu aşa-numitele «atacuri de panică», cei care suferă de anxietate, la care brusc, numai gândul la un anumit lucru neplă-cut din trecut, amintirea unor întâmplări cu impact sufletesc, le provoacă pal-pitaţii, senzaţie de «nod în gât», transpiraţii, ameţeli, uneori chiar tendinţa de leşin”, mărturiseşte dr. Florian Stoian, specialist cardiologie, Medstar General Hospital.


De-a lungul timpului, prin investigarea amănunţită a pacienţilor cu simptome de palpitaţii, specialiştii au ajuns la concluzia că acestea nu sunt provocate doar de patologii, ci şi de traume psihice, sufleteşti şi fizice, cum sunt abuzurile din copilărie, accidente suferite de-a lungul vieţii sau pierderea unor persoane importante.


„Evenimentele neplăcute din viaţa pacienţilor duc la instalarea unor episoade de palpitaţii, însoţite de alte modificări de tip vegetativ, ce nu s-au dovedit a avea un substrat de suferinţă cardiacă sau extracardiacă după ce au fost investigaţi. Altă cauză de palpitaţii o reprezintă sentimentul de frică, de la teama de necunoscut, de spaţii închise, teama de călătorie cu avionul, frica de a face baie în mare de teama înecului, frica de a merge cu liftul, de a vedea oameni decedaţi, de vederea sângelui, inclusiv recoltarea de analize, teama de microbi, de tunete, fulgere, cutremur şi aşa mai departe”, adaugă specialistul.


Palpitaţiile pot apărea şi în cazul persoanelor care consumă în exces cafea, nes, ceai negru, ciocolată, băuturi acidulate cu cofeină, dar şi persoanele care fumează mult, sau consumă droguri.


Modificările în sânge a nivelului de potasiu, calciu, magneziu, creşterea nivelului de hormoni tiroidieni, febra, anemia, deshidratarea, chiar şi hipoglicemia pot determina episoade de palpitaţii.

Cauzele palpitaţiilor la femeile însărcinate


Multe femei însărcinate dezvoltă pe parcursul sarcinii palpitaţii. Acestea se datorează emoţiei instalării sarcinii, dar şi perceperii mişcărilor fătului.


„Emotivitatea creşte frecvenţa cardiacă, iar miile de întrebări pe care şi le pune orice femeie însărcinată duc la creşterea hormonilor de stres din sânge şi la apariţia palpitaţiilor. La toate acestea se adaugă modificările fiziologice din sarcină: ridicarea cordului prin ascensionarea diafragmului deter-minată de uterul gravidei, creşterea debitului cardiac, hemoconcentraţia, anemia de sarcină, patologia tiroidiană din sarcină şi multe altele”, explică medicul specialist.

Diagnostic şi tratament


Diagnosticul se face pe baza electrocadiogramei efectuată, de preferat, în timpul unui episod de palpitaţii, pentru ca diagnosticul pus de specialist să fie cât mai precis. Bolnavii care au palpitaţii sunt sfătuiţi să apeleze la metodele de investigaţie indicate, pentru a descoperi cauza acestora, deoarece, în unele cazuri, pot fi cauzate de afecţiuni grave care pot duce la instalarea stopului cardiac. De aceea, orice suferind trebuie să ceară ajutor specializat, pentru că unele afecţiuni ce au ca simptom palpitaţiile îi pot pune în pericol viaţa.
v v v
Pentru mai multe informaţii, puteţi apela numărul de telefon Medstar General Hospital: 0241.638.251.

Taguri articol: sfatul medicului cardiologie palpitatii florian stoian medstar medstar general hospital boli cardiovasculare

Comentează aici

23 comentarii

acum doua ore
Uiuabv
Bzrhnc wszqpa

order valacyclovir 1000mg generic - <a href="https://valacycucan.com/">brand valtrex 500mg</a> purchase forcan online

ieri, ora 07:11
Ewsxup
Txjpzu eohwjm

ondansetron ca - <a href="https://ondactone.com/">buy ondansetron 8mg generic</a> how to buy simvastatin

30 aprilie
Civmms
Yschcz lzxxpv

buy meloxicam no prescription - <a href="https://moboxsin.com/abcelecoxib/">buy celecoxib 100mg pill</a> order tamsulosin 0.2mg without prescription

24 aprilie
Fmnmhw
Kflpsv duedet

order esomeprazole pill - <a href="https://anexamate.com/">purchase esomeprazole online</a> order imitrex online

24 aprilie
Hqcvic
Drlhpb evsuhr

buy levaquin without a prescription - <a href="https://levodarin.com/ranitidine/">order generic zantac 300mg</a> buy cheap zantac

17 aprilie
Ymzuwd
Bzlafe dtzgez

inderal 10mg uk - <a href="https://indexatenol.com/amethotrexate/">order methotrexate 2.5mg online cheap</a> buy methotrexate 5mg online cheap

15 aprilie
Dushth
Juekpj csdnjt

purchase motilium generic - <a href="https://domperycin.com/cyclobenzaprine/">order cyclobenzaprine without prescription</a> cyclobenzaprine pills

8 aprilie
Fpipls
Zbvfry xpbsea

order motilium 10mg online - <a href="https://domperycin.com/">motilium for sale online</a> cyclobenzaprine ca

6 aprilie
Ckxnse
Ygwgwq awtwvt

buy acyclovir without prescription - <a href="https://aclovirzov.com/">buy zovirax sale</a> rosuvastatin uk

31 martie
Fqmhvf
Dhqidh vygelw

order generic cytotec 200mcg - <a href="https://cytenica.com/orlistat/">order xenical 120mg sale</a> order diltiazem pill

123

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661377 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

47422 vizite | 8797 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17540 vizite | 1786 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431275 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001448 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671637 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661377 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577658 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.