Brânza are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

382 vizite

08-02-2021

0 comentarii

Brânza are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și grăsimi.

Brânza tare, cum este Cheddar-ul, conține până la 35% grăsime. În schimb, brânza moale, cum este Camembert-ul, conține în medie 26% grăsime. Într-un top al celor mai bogate alimente în calciu, cu siguranță brânza ar ocupa locul I. Datorită conținutului ridicat de calciu, dar și a fosforului din compoziție, brânza ajută la consolidarea oaselor. Cercetările oamenilor de știință au arătat că un consum ridicat de calciu în copilărie și adolescență previne riscul de apariție a osteoporozei la vârstă adultă. Brânza este recunoscută pentru faptul că împiedică formarea acizilor care atacă smalțul dinților. Studiile au demonstrat că brânza consumată după masă reduce cu 50% riscul de apariție a cariilor cauzate de consumul alimentelor dulci.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331157 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70730 vizite | 37198 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328686 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959022 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631598 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552261 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491686 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.