Buze crăpate? Hidratați-vă suficient și scăpați de această problemă!
Sursa de Sănătate logo

Foto: Aquiahora.ro

Foto: Aquiahora.ro
Sfatul medicului

731 vizite

14-05-2020

0 comentarii

Buze crăpate? Hidratați-vă suficient și scăpați de această problemă!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Chiar dacă nu ne place să avem buzele crăpate, acest lucru se întâmplă. Această uscare a buzelor, denumită și cheilită, este cauzată de pierderea uleiurilor și lipidelor naturale din stratul exterior al buzelor. Cum se manifestă afecțiunea? „Într-o zi ne trezim, pur si simplu cu buzele uscate, crăpate și în unele situaţii chiar acoperite cu nişte cruste care dor tot mai tare, dar acest lucru se întâmplă în cazurile cronice. Partea proastă este că tratate necorespunzător, aceste fisuri se pot infecta puternic și persoana afectată nu mai poate mânca sau vorbi. Aşa că, pentru a preîntâmpina toate aceste probleme, ar trebui să mergem pe prevenţie, pentru a avea buze sănătoase tot timpul”, ne-a declarat Daniela Popa, medic dermatolog.

Tocmai de aceea, hidratarea este extrem de importantă. Aşadar, umeziţi-vă buzele cu puţină apă, ori de câte ori simţiţi că este necesar şi mai ales încercaţi să evitați să vă lingeți buzele, pentru că, în acest fel, pierdeți și mai multă umiditate, atunci când saliva se evaporă, pe lângă iritația chimică produsă.

Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza faptului că buzele sunt mai sensibile decât restul pielii, foarte subțiri și lipsite de glande sebacee producătoare de ulei. Pe scurt, ele sunt predispuse la deshidratare, în special în prezența aerului uscat și rece. Tot pentru protejarea lor, hidratați-vă buzele în fiecare zi cu un balsam special pentru îngrijirea lor ori cu o cremă hidratantă și emolientă.

Care sunt cauzele care duc la astfel de situaţii? De cele mai multe ori; buzele crapă de la expunerea la vânt sau frig. De asemenea, poate apărea în urma iritației produse de lingerea și mușcarea repetată a buzelor, dar și alegerii unor produse de îngrijire alese incorect. Nu în ultimul rând, situația apare din cauza unor reacții alergice la anumite alimente sau băuturi, produse de igienă dentară etc.

În același timp, stresul poate declanșa uscarea și crăparea buzelor, pentru că în momentele de tensiune sau stres avem tendința de a ne linge sau mușca buzele în mod repetat. Specialistul a precizat că mai există o categorie de persoane care se pot confrunta cu cheilita, și anume cele care au probleme cu sinusurile și care respiră adesea pe gură.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661560 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

71818 vizite | 12405 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17821 vizite | 1811 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432053 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001854 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671684 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661560 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578302 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.