Cafeaua ne ajută să ne menţinem greutatea după o dietă
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

859 vizite

25-11-2015

1 comentariu

Cafeaua ne ajută să ne menţinem greutatea după o dietă

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

De cele mai multe ori, cea mai dificilă parte care urmează după regim de slăbire este menţinerea greutăţii corporale. Soluţia la această problemă stă în câteva ceşti de cafea, după cum arată un nou studiu citat de metronews.fr.

Potrivit Agerpres, un studiu german publicat în revista European Journal of Clinical Nutrition încearcă să demonstreze cum poate fi cafeaua un mijloc pentru menţinerea greutăţii la care se ajunge după un regim de slăbire.

Studiul a fost realizat de o echipă de la Şcoala de Medicină din Hanovra şi a presupus recrutarea a 494 de persoane aflate la dietă. Au fost analizate obiceiurile lor alimentare înainte, în timpul şi după eliminarea kilogramelor în plus.

Cercetătorii au observat că persoanele care au reuşit cel mai bine să-şi menţină greutatea după regim au fost cele care au băut regulat cafea, câte două-patru ceşti pe zi.

Cafeina este deja recunoscută pentru beneficiile sale în pierderea greutăţii. Totuşi, este pentru prima oară când este identificat clar rolul cafelei în menţinerea greutăţii după un regim de slăbire. Chiar şi aşa, cercetătorii ne atenţionează să nu consumăm mai mult de patru ceşti de cafea pe zi.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259205 vizite | 105348 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235535 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420000 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401248 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981626 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659203 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504762 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.