Calorii în plus? Ce activități vă redau silueta dorită
Sursa de Sănătate logo
Frumuseţe

314 vizite

26-05-2021

0 comentarii

Calorii în plus? Ce activități vă redau silueta dorită

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu de puține ori se întâmplă ca numărul de kilograme să o ia razna și să vă doriți să luați măsuri. Cel mai des vă îndreptați atenția spre alimentație, ce număr de calorii nu trebuie să depășiți zilnic și câtă mișcare trebuie să faceți. Problema este că nu toată lumea adoră să facă mișcare și nici sala de fitness.

Un aspect demn de ținut minte este faptul că arderea zilnică a caloriilor depinde de mulți factori și nu este valabilă pentru toată lumea. Acești factori constau în vârstă, sex, înălțime, constituția fizică, greutatea pe care o aveți, geneticul și stilul de viață cu tot ce înseamnă el - alimentație, odihnă, stres, viață activă sau sedentară.

Potrivit specialiștilor de la doctorulzilei.ro, în cazul în care nu vă place să faceți mișcare intensă, sau pur și simplu nu aveți timp, să știți că activitățile zilnice vă ajută să scăpați de un număr considerabil de kilograme după cum urmează: somnul: 432 calorii în 6 ore; lucrul la birou: 720 calorii în opt ore; prepararea mâncării: 150 calorii într-o oră; curățenie în casă: 90 calorii în 30 de minute; alergare - 10 km/h: 300 calorii în 30 de minute etc.

Bineînțeles că aceste calcule sunt orientative și destul de greu de realizat, dar nu imposibil. În funcție de ele, vă puteți stabili un stil de viață mai sănătos, atât ca alimentație, cât și ca somn și mișcare. Faceți tot felul de activități prin casă sau prin cartier și veți vedea cât de repede se ard caloriile, fără a merge neapărat la sală.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176082 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261356 vizite | 7578 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.