Cancerul nu îi poate lua unui copil dreptul de a visa
Sursa de Sănătate logo
Copilul

2212 vizite

19-05-2016

0 comentarii

Cancerul nu îi poate lua unui copil dreptul de a visa

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

În perioada 21-25 mai, un grup de zece copii bolnavi de cancer, cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, vor petrece cinci zile în Franţa, dintre care o zi în Paris şi patru zile la Disneyland. Trei dintre cei zece copii sunt din Constanţa şi Tulcea şi se vor întâlni vineri, 20 mai, la ora 14.00, în cadrul Centrului Medical „Focus”, din Spitalul Judeţean, Constanţa, pentru a putea pleca încă de seara spre aeroportul Otopeni, întrucât zborul este sâmbătă, la ora 07.00.

În cadrul proiectului „10 eroi la Disneyland”, Asociaţia „Dăruieşte Aripi” realizează această excursie pentru al doilea an consecutiv. Cei zece copii vor fi însoţiţi de patru voluntari, printre care şi un cadru medical specializat în oncologie pediatrică, oameni care îşi dedică mare parte din timp ajutând aceşti copii, petrecând din timpul lor liber alături de ei, în centrele mari de oncologie din ţară.

„Cancerul poate lua unui copil bucuria de a se juca în noroi sau în ploaie, dar nu îi poate lua bucuria de a fi copil, de a face năzdrăvănii sau de a avea planuri de viitor şi dorinţe. Orice copil are dreptul de a rămâne în universul copilăriei”, a declarat Alina Vasea, fondatoarea asociaţiei „Dăruieşte Aripi”.

Taguri articol: copilul asociaţie cancer copii medic oncologie alina vasea

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566611 vizite | 146 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428090 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998603 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566611 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.