Cancerul pancreatic. Boala debutează cu dureri abdominale
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Medical News Today

Sursa foto: Medical News Today
Boli şi afecţiuni

747 vizite

26-02-2020

0 comentarii

Cancerul pancreatic. Boala debutează cu dureri abdominale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Trist, dar adevărat. La ora actuală, cancerul pancreatic nu este doar o afecţiune foarte greu de tratat, dar are o rată a mortalităţii extrem de ridicată. Din nefericire, foarte mulţi bolnavi sunt diagnosticaţi cu această cruntă maladie în stadii avansate, când nu se mai poate face nimic pentru ei. De obicei, afecţiunea este întâlnită mai ales la persoanele vârstnice, iar conform statisticilor, vârsta medie a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer de pancreas este de 72 de ani.

Potrivit dr. Raluca Anton, de cele mai multe ori, simptomele încep să apară abia atunci când tumoarea a atins deja o dimensiune considerabilă. Ghinionul este că, practic, din acel moment, pacientul poate intra oricând în metastază.

„Oamenii ajung disperaţi la medic, în faze avansate ale bolii. Nu le putem spune, însă, că există teste preliminare eficiente pentru detectarea cancerului pancreatic, deşi se încearcă din răsputeri acest lucru. Ca urmare, este vital să recunoaştem semnalele de alarmă pe care organismul ni le dă, pentru a creşte, astfel, şansele de supravieţuire. Mă refer aici la durerile abdominale repetate. Deci, dacă simţiţi orice fel de durere în această zonă, este posibil ca aceasta să fie cauzată de tumoră. Este vorba despre dureri clasice, abdominale, care se duc spre spate”, a explicat medicul.

Apoi, în starea acestor bolnavi apare icterul, aşa că pielea şi albul ochilor devin gălbui. În acelaşi timp, bila, care ar trebui să treacă din ficat în sistemul intestinal, este blocată când cancerul pancreatic creşte în jurul tractului, iar acest blocaj îngălbeneşte corpul.

Persoanele care observă că au scaunul de o culoare prea deschisă ar putea să se confrunte, de asemenea, cu probleme de sănătate. În plus, trebuie luată în calcul şi urina închisă la culoare.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660348 vizite | 18730 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7691 vizite | 743 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9134 vizite | 644 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429172 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660348 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.