Cancerul pulmonar poate fi confundat cu o simplă răceală
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

2229 vizite

21-06-2016

0 comentarii

Cancerul pulmonar poate fi confundat cu o simplă răceală

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Cauza principală a cancerului pul-monar este reprezentată, la peste 90% din pacienţi, de fumat. Statisticile arată că, în rândul bărbaţilor fumători, riscul de apariţie a cancerului pulmonar este de 17%, în timp ce, în rândul femeilor fumătoare, este de 12%. Persoanele care fumează mai mult de un pachet de ţigări pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de până la 25 de ori mai mare decât un nefumător.

Diagnosticarea clinică a cancerului pulmonar este dificilă, deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei răceli persistente sau cu tusea cauzată de fumat. În majoritatea cazurilor, afecţiunea este diagnosticată când deja se înregistrează metastaze.

Medicii recomandă prezentarea de urgenţă la cabinet, dacă aveţi în mod repetat următoarele simptome: tuse, spută cu sânge, dispnee, durere, pneumonii sau bronşite repetate, oboseală, lipsa poftei de mâncare şi scădere în greutate, răguşeală, transpiraţii ale feţei şi gâtului etc.

v v v

Diagnosticarea cancerului pulmonar este extrem de facilă prin efectuarea unei radiografii pulmonare. Medstar General Hospital a demarat o campanie pentru prevenirea cancerului pulmonar în Constanţa. Astfel, pacienţii care au analize medicale modificate sau fumătorii se pot prezenta la sediul din strada Ion Lahovari nr. 41, unde vor pu-tea beneficia de o serie de investigaţii gratuite pentru stabilirea diagnosticului şi tratamentului.


Pentru a afla mai multe informaţii şi pentru programări, puteţi apela numerele de telefon 0241/638.251 şi 0722/574.250.

Taguri articol: stiri medicale analize analize medicale cancer pulmonar cancer

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566524 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566524 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.