Când mergem cu un copil bolnav la urgențe
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

683 vizite

26-08-2019

0 comentarii

Când mergem cu un copil bolnav la urgențe

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Copilașul dumneavoastră nu se simte bine? Vă întrebați dacă ar trebui să îl tratați acasă sau să il duceți la medic? În general, serviciile de urgență se adresează numai cazurilor în care sănătatea copilului este pusă în pericol.

Potrivit dr. Alexandra Lațcu, medic pediatru, unitățile de primiri urgențe sunt de obicei foarte aglomerate, pacienții de aici prezentând boli diverse, pornind de la simple răceli, rujeolă, până la meningite, traumatisme post-accidente rutiere etc. Pe scurt, o atmosferă aglomerată și tensionată, cu risc mare de a contacta alte boli.

Teoretic, există doar câteva situații în care trebuie să apelați la un serviciu de urgență: pierderea cunoștinței, leșin, stop cardio-respirator, înec, sufocare, traumatisme severe, fracturi, sângerare masivă, arsuri. În aceeași categorie de risc intră și pacienții cu șoc anafilactic, mușcătură de șarpe ori alte animale, intoxicații medicamentoase sau nemedicamentoase (detergent, benzină, diluant, alcool, pesticide, ciuperci), convulsii.

Când puteţi aștepta câteva zile (1-3 zile) pentru un consult medical? Specialistul spune că, de cele mai multe ori, dacă avem un copil bolnav care tolerează bine febra sau simptomatologia se asociază cu o stare generală bună a copilului, nu este necesară o consultație de urgență, ci la un medic de familie.

„Părinții sunt cei care cunosc cel mai bine copilul și astfel vor reuși să își dea seama atunci când cel mic nu se simte bine, nu are chef de joacă sau este altfel față de cum e el de obicei. Spre exemplu, copilul poate primi tratament la domiciliu dacă are o febră bine tolerată, timp de 2-3 zile, dacă nu are poftă de mâncare, tuşeşte, are dureri de burtică, constipație sau secreții nazale. Totuşi, de fiecare dată când avem un copil bolnav este recomandat ca acesta să fie consultat de către un medic înainte de a începe un tratament”, a completat medicul.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660338 vizite | 18269 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7667 vizite | 721 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9105 vizite | 622 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660338 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.