Când pot fi aduşi acasă copiii născuţi prematur
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1275 vizite

22-03-2018

0 comentarii

Când pot fi aduşi acasă copiii născuţi prematur

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Unul din zece copii se naşte prematur. Problema este că, de cele mai multe ori, „ghemotoacele” nou-născute pot fi vulnerabile, însă o îngrijire corespunzătoare conduce la o dezvoltare normală a acestora. „Bebeluşul născut prematur este pregătit să fie adus acasă în momentul în care poate respira singur, îşi poate menţine temperatura optimă a corpului, poate fi hrănit natural şi poate creşte constant în greutate”, a declarat dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică- Ginecologie.

Ca urmare, prematurii sunt pacienţi speciali. În ceea ce priveşte cauzele prematurităţii, acestea sunt multiple, pornind de la aspecte medicale, sociale, dar mai ales la cele care ţin, în genere, de starea de sănătate a mamei, de condiţia fiziologică a aparatului său de reproducere, dar şi de condiţia naşterii, unde şi în ce condiţii s-a produs naşterea.

Medicii sunt de părere că una dintre cele mai importante cauze face referire la infecţiile mamei, bine tolerate de către aceasta, deseori fără simptomatologie clinică, dar care la copil ridică mari probleme, în sensul că fragilizează membranele, care se rup precoce.

Taguri articol: bebe pediatrie andrei nicolae zisu ginecolog copii

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296686 vizite | 40711 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623575 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476744 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333849 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950410 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623575 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546961 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486862 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.