Când se recomandă ecografia abdominală
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1387 vizite

13-09-2015

0 comentarii

Când se recomandă ecografia abdominală

Articol publicat de Andreea Năstase

Ecografia generală abdominală este o metodă neinvazivă, eficientă şi accesibilă de diagnostic paraclinic, constituind etapa de primă intenţie în evaluarea stării de sănătate a organelor interne abdominale parenchimatoase (structuri solide - ficat, pancreas, splină, rinichi, organe genitale) şi a organelor cu conţinut lichidian (colecist, vezică urinară).

Principiul metodei este reflectarea ultrasunetelor de către diferitele structuri interne, neavând efecte nocive sau contraindicaţii absolute. „Ecografia abdominală este indicată oricărui pacient cu simptomatologie abdominală localizată sau difuză, în măririle de volum ale abdomenului, traumatisme abdominale sau în prezenţa unui sindrom dispeptic suspect de a fi datorat unei sarcini în primul trimestru.

Pregătirea prealabilă a unei ecografii abdominale: Se administrează 4 pastile de cărbune medicinal cu 24 de ore înainte de examenul ecografic (2 pastile la 12 ore). Cu 24 de ore înainte de examinare se ţine regim alimentar, nu se consumă: mazăre, fasole, varză, cartofi, sucuri acidulate, dulciuri concentrate, struguri. Nu se consumă niciun fel de alimente cu cel puţin 4 ore înaintea examenului ecografic (dacă se face după amiaza) şi nici în dimineaţa examenului ecografic (dacă se face dimineaţa). Se consumă o jumătate de litru de apă plată înainte cu 30-40 de minute de examenul ecografic şi se examinează vezica pre- şi post-micţional”, explică reprezentanţii Spitalului Privat Isis.

Taguri articol: Isis

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566483 vizite | 144 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428088 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566483 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.