Când sunt afectate membrele de pe aceeaşi parte ale bolnavilor
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2002 vizite

27-02-2017

0 comentarii

Când sunt afectate membrele de pe aceeaşi parte ale bolnavilor

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte multe persoane ajung la spital cu hemipareze, adicăslăbiciuni uşor-moderate ce apar doar pe o parte a corpului. Specialiştii descriu această hemipareză ca pe o paralizie parţială, incompletă, prin scăderea forţei musculare, în aşa fel încât persoana afectată nu se mai poate mişca ca înainte, jumătatea stângă sau dreaptă a corpului fiind afectată.

Hemipareza rezultă, practic, dintr-o leziune de neuron motor central. Localizarea exactă a leziunii este realizată, însă, prin recunoaşterea semnelor asociate, precum afectarea limbajului, tulburările corticale senzoriale, tulburările cognitive, convulsiile ce identifică o leziune corticală etc.

Astfel, o hemipareză a feţei, braţului şi piciorului fără semne asociate indică o leziune mică, discretă în limbul posterior al capsulei interne, în pedunculul cerebral sau în partea superioară a punţii.

„Pacientul care suferă de hemipareză nu îşi mai simte un membru sau două. În principiu, o hemipareză presupune o afectare de mână sau picior pe aceeaşi parte, nu le mai poate controla, simte furnicături şi poate fi suspect de accident cerebral vascular. Apoi, apare ameţeala, precedată de dureri de cap intense. Hemipareza este o boală gravă, putând fi comparată cu infactul cardiac şi necesită spitalizare, evaluare neurologică şi internare timp de mai multe zile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Alexandru Petcu, medic neurolog.

Specialistul a precizat că unele hemipareze se ameliorează cu tratament, atât medicamentos, cât şi kinetoterapie şi fizioterapie.

Taguri articol: sfatul medicului fizioterapie accident kinetoterapie convulsii musculare hemipareză

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655324 vizite | 13020 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7420 vizite | 539 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8833 vizite | 448 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429013 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000132 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671431 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655324 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.