Care sunt investigaţiile necesare pe timpul celor nouă luni de sarcină
Sursa de Sănătate logo
Sarcina

681 vizite

16-03-2021

0 comentarii

Care sunt investigaţiile necesare pe timpul celor nouă luni de sarcină

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Pe timpul celor nouă luni de sarcină, viitoarele mămici trebuie să facă o serie de analize şi investigaţii, pentru a se asigura că evoluţia bebeluşuIui din burtică este în parametri normali. Cunoaşteţi semnificaţia lor? Hemoleucograma, de exemplu, poate furniza diagnostice pentru numeroase boli, infecţii acute sau cronice şi alergii. În plus, nivelul hemoglobinei arată dacă aveţi sau nu anemie. Anemia trebuie tratată pentru că poate afecta atât dezvoltarea fătului, cât şi starea dumneavoastră de sănătate. Totodată, numărul de leucocite uşor crescut (leucocitoza) este normal în sarcină, însă valorile mult mai mari trebuie investigate, deoarece indică o infecţie.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, glicemia reflectă cantitatea de glucoză din sânge. „Majoritatea femeilor însărcinate sunt testate în vederea depistării diabetului gestaţional, formă temporară a hiperglicemiei. O monitorizare a glicemiei este necesară pentru femeile gravide, în special în ultima parte a sarcinii, pentru depistarea posibilelor simptome ale diabetului gestaţional”, au afirmat medicii. Aceştia au precizat că TGP-ul este o enzimă care se găseşte în ficat, dar în cantităţi mici se mai poate regăsi în rinichi, inimă şi muşchi. Atunci când ficatul este afectat, enzimele TGP sunt eliberate în sistemul sangvin, în general înainte ca alte simptome evidente să apară, precum icterul (îngălbenirea ochilor şi a tegumentelor). Ultimele analize obligatorii în sarcină sunt creatinina şi ureea din sânge, nişte teste efectuate pentru a verifica funcţiile renale.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46329 vizite | 8581 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431244 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001427 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.