Care sunt simptomele specifice intoleranţei la lactoză
Sursa de Sănătate logo
Copilul

724 vizite

06-04-2021

0 comentarii

Care sunt simptomele specifice intoleranţei la lactoză

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ştiaţi că este posibil să fiţi intoleranţi la lactoză fără să vă daţi seama? Intoleranţa la lactoză nu trebuie să fie foarte gravă pentru a vă afecta viaţa. Deşi unii consideră că alergiile alimentare sunt o invenţie a secolului nostru, acestea există de când oamenii au început să bea lapte şi să mănânce cereale şi leguminoase. Transformările genetice progresive prin care trec oamenii le-au permis acestora să continue să bea lapte până la maturitate. Totuşi, anumite persoane nu produc suficiente enzime pentru a asimila lactoza. Astfel, se produce o intoleranţă, precizează dozadesanatate.ro.

Drept urmare, intoleranţa la lactoză este o problemă ce apare ca urmare a unui deficit al enzimelor responsabile pentru digerarea lactozei. Când aceasta nu este asimilată în organism în mod corespunzător, glucidele din lapte ajung în colon, unde fermentează şi produc gaze intestinale. Altfel spus, consumul de lapte, iaurt sau îngheţată de către o persoană intolerantă la lactoză nu produce daune grave sau ireversibile în tractul intestinal, ci doar nişte simptome temporare.

Totodată, multe persoane cred că au intoleranţă la lactoză, când de fapt se confruntă cu o dezvoltare excesivă a bacteriilor, celiachie sau inflamaţii ale intestinelor. Este bine de ştiut că majoritatea persoanelor cu această problemă suferă de intoleranţă primară la lactoză. Cu alte cuvinte, acestea pot bea un pahar de lapte (sau alte produse lactate) fără să aibă niciun simptom şi chiar pot servi la masă produse lactate fără să aibă neplăceri digestive. Intoleranţa la lactoză prezintă simptome la un interval cuprins între 30 de minute şi două ore după ce aţi mâncat sau aţi băut alimente care conţin lactoză. În ceea ce priveşte severitatea simptomelor, aceasta depinde de persoana în cauză, de cantitatea consumată şi de enzimele prezente în stomac.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46901 vizite | 8685 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431256 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001439 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671633 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661366 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.