Carnea în alimentaţia bebeluşului
Sursa de Sănătate logo
Alimentație și diversificare

1904 vizite

23-02-2016

1 comentariu

Carnea în alimentaţia bebeluşului

Carnea se introduce la bebeluşul sănătos în momentul în care începe şi diversificarea alimentară, la puţin timp după ce bebeluşul a fost obişnuit cu legumele.Mai mult decât atât, diversificarea începe după vârsta de 6 luni a bebeluşului, iar alimentele vor fi introduse treptat.

„Alimentaţia diversificată nu se recomandă înainte de această vârstă, deoarece funcţiile enzimatice intestinale nu sunt complet dezvoltate.
La început, fiecare aliment va fi dat copilului în cantităţi mici, care cresc apoi progresiv, în funcţie de toleranţa digestivă a copilului, care trebuie urmărită cu mare atenţie. Cât priveşte introducerea cărnii în alimentaţia bebeluşilor, trebuie avut în vedere că aceasta trebuie să fie slabă, foarte bine pregătită şi cantitatea consumată nu trebuie să depăşească niciodată cantitatea de legume.
Apoi, mămicile trebuie să ţină cont de faptul că, dacă îi dau într-o zi bebeluşului carne, vor sări peste masa de legume, sau invers, astfel încât, cantitatea de proteine şi fibre să nu fie prea mare şi dificil de digerat.
Dacă apar tulburări digestive, precum intoleranţa la unul dintre alimentele noi se revine la alimentaţia de dinaintea îmbolnăvirii, diversificarea reluându-se după însănătoşire. În cazul în care bebeluşul refuză alimentul nou introdus, chiar şi după mai multe încercări, se renunţă pentru o perioadă la administrarea lui, după care se reia în timp”

- explică dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Taguri articol: bebe alimentatie

Comentează aici

1 comentariu

23 februarie 2016 mirela
Oportunitate!

    Oportunitate relaxanta de castig! Niciodata nu a fost mai usor ca acum sa obtii castiguri suplimentare in timpul liber, intr-o colaborare deosebit de interesanta si profitabila! Iti faci cum vrei programul si nu ai nicio obligatie! Oferta este numai pentru oamenii foarte seriosi! Cere acum detalii mai multe la adresa mea de email: mirela_cepraga@yahoo.com

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176082 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261356 vizite | 7578 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.