Cartoful dulce, sursă importantă de nutrienți
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

643 vizite

14-01-2022

0 comentarii

Cartoful dulce, sursă importantă de nutrienți

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În ultimii ani, cartoful dulce a devenit tot mai popular, deoarece s-a dovedit că are o serie de proprietăți medicinale. Mai mult decât atât, unele studii au demonstrat că acesta este o sursă valoroasă de substanțe cu acțiune farmacologică, care pot fi folosite în beneficiul sănătății. Care sunt proprietățile sale? În primul rând, cartoful dulce reprezintă o sursă importantă de nutrienți. În general, este o sursă de fibre, vitamine și minerale. Potrivit informațiilor publicate de Centrul de Informare Alimentară și Nutrițională, 100 de grame de cartofi dulci oferă calorii, apă, proteine, carbohidrați, fibre, vitaminele A, C, E și complexul B, potasiu, magneziu și cupru.

De asemenea, acesta conține carbohidrați bioactivi, proteine, lipide, carotenoide, antocianine și acizi fenolici. Specialiștii spun că includerea cartofilor dulci în dieta obișnuită este o modalitate de a obține nutrienții care promovează pielea sănătoasă, dar, în același timp, acest aliment conține compuși fenolici, beta-caroten și alte substanțe antioxidante care ajută la inhibarea stresului oxidativ.

Deși cartoful dulce nu este un aliment miraculos împotriva problemelor de vedere, el conține substanțe nutritive care sunt benefice pentru sănătatea ochilor. Astfel, concentrația sa ridicată de beta-caroten, care este sintetizată ca vitamina A în organism, ajută la prevenirea deficienței vizuale și a cataractei. Potrivit unui studiu american, carotenoizii conținuți de cartoful dulce ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, precum și a celor de circulație, hipertensiune arterială sau colesterol.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494813 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258218 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441519 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420632 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.