Castraveții au un efect moderat asupra tensiunii arteriale
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

36 vizite

12-12-2024

0 comentarii

Castraveții au un efect moderat asupra tensiunii arteriale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, dar unul dintre cele mai mari merite ale lor este acela că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Totodată, aceste legume sunt sărace din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. În același timp, castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv. Atenție, însă, la spălarea fructelor și legumelor, care sunt stropite cu diferite substanțe înainte și după ce sunt culese.

Așadar, este necesar să spălați adecvat și castraveții - fie că îi mâncați cu coajă, fie că o dați jos. Potrivit specialiștilor, conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant. Dacă mâncați un castravete mediu, e ca și cum ați bea jumătate de pahar cu apă. Tot acest lichid vă va curăța rinichii și vezica urinară, va preveni formarea pietrelor la rinichi și apariția infecțiilor urinare. De asemenea, castraveții echilibrează nivelul glicemiei și simulează producția de insulină. De precizat că ei au un efect moderat și asupra tensiunii arteriale, pe care o pot menține în limite normale. Nu în ultimul rând, castravetele are și efect antiseptic, în special pentru cavitatea bucală și tractul digestiv, unde elimină bacteriile dăunătoare. Dacă ați mâncat ceapă sau usturoi, mâncați și un castravete apoi, fiindcă va elimina parțial mirosul neplăcut.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661543 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

66995 vizite | 11533 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17772 vizite | 1802 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431804 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001763 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578134 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.