Cât de important este să bem lapte în fiecare zi
Sursa de Sănătate logo

lapte-1341931853

lapte-1341931853
Dietă şi frumusețe

702 vizite

11-07-2012

0 comentarii

Cât de important este să bem lapte în fiecare zi

La ora actuală, România se află printre ultimele ţări din Europa în ceea ce priveşte consumul de lapte. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care campania „Da, lapte!” a fost relansată în ţara noastră şi anul acesta. „În ediţia de acum a campaniei ne reamintim că acest aliment complet face parte în mod natural din viaţa noastră, de la cea mai fragedă vârstă, şi este unul dintre alimentele esenţiale ale unei alimentaţii echilibrate şi ale unui stil de viaţă sănătos”, a declarat Cristina Dumitru, directorul de comunicare al companiei care a iniţiat acest proiect, Tetra Pak România şi Moldova. Obiectivul campaniei „Da, lapte!” este informarea românilor cu privire la principalele beneficii ale laptelui asupra sănătăţii. În această acţiune s-a implicat şi dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, care spune că laptele conţine aproape toate componentele esenţiale: apă, proteine, lipide, carbohidraţi, micro şi macroelemente, bacterii lactice şi vitamine. „Laptele este unul dintre rarele alimente, dacă nu singurul, în care să fie prezente toate elementele nutritive de bază, în proporţii optime şi cu biodis-ponibilitate crescută, putând fi eficient utilizate de organism. Dacă ar avea şi fibre, l-am putea numi alimentul ideal, pentru că am putea trăi consumând doar lapte şi produse lactate”, susţine medicul nutriţionist. Asociat cu legume, fructe, cereale, carne şi ouă, laptele este un element de bază într-o ali-mentaţie sănătoasă, deoarece, datorită nutrienţilor săi, contribuie la menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate dacă este băut în fiecare zi. Nutriţioniştii ne recomandă să bem cel puţin 250 ml de lapte pe zi, ceea ce reprezintă mai mult decât dublul consumului zilnic actual în România. Totodată, laptele băut în mod regulat asigură un raport optim de calciu, fosfor şi proteine, necesare pentru creşterea şi buna funcţionare a sistemului osos, implicit pentru prevenirea osteoporozei. În plus, datorită componentelor sale laptele reduce şi riscul de a face cancer colorectal.  

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

662040 vizite | 57223 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

126319 vizite | 23436 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

529764 vizite | 2680 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432966 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1003120 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671760 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

662040 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

579782 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.