Cât de importantă este legătura dintre mamă şi făt
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1194 vizite

20-02-2018

0 comentarii

Cât de importantă este legătura dintre mamă şi făt

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De-a lungul timpului, psihologii şi psihiatrii au evidenţiat importanţa legăturii emoţionale dintre mamă şi copilul său. Dragostea ce i-o poartă încă din burtă, varietatea de cuvinte pe care le împărtăşeşte cu fătul, impregnează psihicul şi memoria celulară a copilului, subliniind principalele puncte forte ale personalităţii care îl va însoţi întreaga viaţă. În ultimii ani, în urma sondajelor efectuate în rândul femeilor s-a constatat că aproape o treime din ele, practic, nu s-au gândit niciodată la copilul cu care erau însărcinate.

Ca urmare, copilaşii născuţi ulterior au avut la naştere o greutate mai mică decât media şi au fost diagnosticaţi cu diferite tulburări digestive şi de tulburări nervoase mai des decât ceilalţi nou-născuţi.

În concluzie, susţin specialiştii, mamele nu erau conştiente de faptul că psihicul în dezvoltare al copilului era alimentat de propriile senzaţii ale mamei şi de gândul că nevoia de iubire este esenţială înainte de naştere. „Legătura emoţională dintre mamă şi făt este una profundă. În timpul sarcinii, dacă organele mamei suferă anumite afecţiuni, copilul transferă celule stem mamei pentru a repara sau ameliora regiunea afectată”, a declarat dr. Andrei Nicolae Zisu, medic specialist Obstetrică- Ginecologie.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296695 vizite | 40717 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623656 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476744 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333860 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950410 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623656 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546962 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486862 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.