Cât de importante sunt testele de depistare a hepatitei C
Sursa de Sănătate logo

Older Man and Woman

Older Man and Woman
Boli şi afecţiuni

862 vizite

27-07-2012

0 comentarii

Cât de importante sunt testele de depistare a hepatitei C

Articol publicat de Alexandra MALACHI
Persoanele cu risc crescut de infecţie cu virusul hepatic C ar trebui să nu neglijeze testările, pentru a preveni îmbolnăvirea de hepatită. În prezent, această boală afectează foarte multe persoane, prevalenţa în România pentru hepatita cu virus C fiind de aproximativ de 3,23%, adică 700.000 - 800.000 de persoane, iar cu virusul B aproximativ 4%, însemnând peste un milion de bolnavi, a declarat dr. Florin Căruntu de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Medicul a punctat că foarte puţini din cei afectaţi sunt diagnosticaţi şi trataţi. Potrivit dr. Căruntu, este necesar să fie testate în mod special persoanele cu risc crescut de infecţie, cele care au suferit transfuzii înainte de 1990, cei cu multiple internări şi tratamente, cu boli sexuale, cu parteneri multipli, cei care au în familie pe cineva infectat, cei născuţi din mame cu infecţie şi cei care au fost infectaţi înainte de introducerea vaccinării împotriva hepatitei B. „E important să încurajăm adulţii să se testeze pentru hepatite şi, pentru a preveni o infecţie viitoare cu virusul hepatic B, să se vaccineze. E necesar să avem programe de screening pentru persoanele aflate la risc, pentru familiile celor care ştiu că au deja o formă de hepatită cronică virală. E necesar să încurajăm femeile care îşi doresc un copil să se testeze, dacă este posibil chiar înainte de a rămâne însărcinate”, a declarat şi Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO). Menţionăm că mâine, 28 iulie, peste tot în lume este marcată Ziua Mondială a Hepatitei. Totodată, în lunile august şi septembrie, în judeţul Constanţa se va derula o campanie de depistare a virusului hepatitei C. Constănţenii se vor putea testa, la preţ redus, în centrele Bioclinica din municipiul Constanţa şi din Cernavodă. Analizele vor costa aproximativ 18 lei, cu 55% mai puţin decât preţul iniţial (39 lei). Pacienţii vor primi rezultatele în 48 de ore de la testare, în cadrul clinicii unde s-a făcut recoltarea, iar în cazul în care rezultatul va fi unul pozitiv, medicii specialişti le vor oferi consiliere gratuită.
Taguri articol: stiri medicale boli şi afecţiuni hepatita hepatita c

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259245 vizite | 105350 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235556 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420015 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401252 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981643 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504763 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.