Cât de periculoasă este rezistenţa la antibiotice
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1698 vizite

17-11-2015

0 comentarii

Cât de periculoasă este rezistenţa la antibiotice

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Un studiu recent realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că există o înţelegere greşită a utilizării antibioticelor la nivel mondial. Deşi OMS a mai atras atenţia asupra ameninţărilor ce rezultă din utilizarea abuzivă a antibioticelor, o nouă cercetare arată că populaţia din 12 ţări este confuză în privinţa acestui pericol major pentru sănătatea publică.

Rezistenţa la antibiotice are loc atunci când bacteriile se schimbă şi devin rezistente la antibioticele folosite în tratarea infecţiilor pe care le provoacă aceste microorganisme. Utilizarea abuzivă sau greşită a antibioticelor încurajează dezvoltarea bacteriilor rezistente.


Acest studiu dezvăluie o parte din practicile, înţelegerile şi concepţiile greşite care contribuie la acest fenomen. Potrivit unui comunicat emis de OMS, aproape două treimi din cei aproximativ zece mii de oameni care au participat la sondaj au răspuns că sunt conştienţi de pericolul rezistenţei la antibiotice care i-ar putea afecta pe ei şi familiile lor, însă nu înţeleg bine cum se întâmplă acest lucru.Acelaşi număr de respondenţi consideră că antibioticele pot fi utilizate pentru a trata răcelile şi gripele, cu toate că ele nu au niciun efect asupra virusurilor. Aproape o treime din cei chestionaţi cred că pot înceta tratamentul cu antibiotic dacă se simt mai bine, fără să ia în considerare recomandările medicului.Un studiu recent realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că există o înţelegere greşită a utilizării antibioticelor la nivel mondial. Deşi OMS a mai atras atenţia asupra ameninţărilor ce rezultă din utilizarea abuzivă a antibioticelor, o nouă cercetare arată că populaţia din 12 ţări este confuză în privinţa acestui pericol major pentru sănătatea publică.

Taguri articol: antibiotice oms

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658004 vizite | 15233 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7514 vizite | 614 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8932 vizite | 521 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429095 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658004 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.