Cât trebuie să ia în greutate un copil? (I)
Sursa de Sănătate logo

cute-fat-baby

cute-fat-baby
Dezvoltare

1957 vizite

20-03-2012

0 comentarii

Cât trebuie să ia în greutate un copil? (I)

Articol publicat de Florica ZDRU

„Sunt o mamă grijulie, ţin cont de recomandările medicului, am grijă la mâncarea copilului (are nouă luni), şi totuşi are perioade când ia foarte puţin în greutate sau chiar deloc. Aş putea afla motivele? Este jucăuş, sănătos, doar greu-tatea lui mă nelinişteşte, dacă e să mă gândesc la cum se îngraşă alţi copii” (Dalia Anastase). După cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, dacă un copil ia în greutate mult mai puţin faţă de alţi copii cu vârstă similară, însă nu slăbeşte, motivul ar putea fi capacitatea de creştere mai înceată a micuţului. Totuşi, părinţii trebuie să ştie că un copil mic trebuie să ia în greutate, nicide-cum să piardă din kilogramele acumulate în timp, orice scădere în greutate fără cunoaşterea cauzelor trebuind să fie adusă la cunoştinţa pediatrului. Creşterea greutăţii în funcţie de vârstă La fel de adevărat este că există, în viaţa unui copil, perioade în care greutatea stă pe loc sau este influenţată de anumite momente, cum ar fi, de exemplu, starea de boală, când unii copii slăbesc, apoi, un timp, greutatea stagnează, după care începe să recupereze din kilogramele pierdute. Mai mult, din cauza unor evenimente stresante, apetitul copilului scade şi, automat, scade şi în greutate sau nu acumulează niciun gram în plus. Iată cam cât trebuie să ia în greutate un copil, în funcţie de vârsta sa: în primele trei luni de viaţă, 30 de grame pe zi sunt considerate o acumulare normală. În intervalul trei-şase luni, creşterea scade la 20 de grame pe zi, iar între şase şi 12 luni, trebuie să fie între 12 şi 15 grame pe zi. Referitor la copiii între unu şi trei ani, ei acumulează, în mod normal, în jur de opt grame pe zi, în timp ce preşcolarii iau în greutate doar şase grame zilnic. Care sunt cauzele stagnării în greutate sau ale slăbirii copilului, aflaţi din ziarul nostru de mâine.

Taguri articol: Întrebări frecvente familie dezvoltare ingrijirea copilului

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657432 vizite | 14778 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7506 vizite | 606 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8910 vizite | 505 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429083 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000148 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671434 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657432 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.