Cât trebuie să ia în greutate un copil? (II)
Sursa de Sănătate logo

20martiemedicul-1332258297

20martiemedicul-1332258297
Dezvoltare

2084 vizite

21-03-2012

0 comentarii

Cât trebuie să ia în greutate un copil? (II)

Articol publicat de Florica ZDRU

„Sunt o mamă grijulie, ţin cont de recomandările medicului, am grijă la mâncarea copilului (are nouă luni), şi totuşi are perioade când ia foarte puţin în greutate sau chiar deloc. Aş putea afla motivele? Este jucăuş, sănătos, doar greutatea lui mă nelinişteşte, dacă e să mă gândesc la cum se îngraşă alţi copii” (Dalia Anastase). *** După cum ne-a explicat dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, dacă un copil ia în greutate mult mai puţin faţă de alţi copii cu vârstă similară, însă nu slăbeşte, motivul ar putea fi capacitatea de creştere mai înceată a micuţului. Totuşi, părinţii trebuie să ştie că un copil mic tre-buie să ia în greutate, nicidecum să piardă din kilogramele acumulate în timp, orice scădere în greutate fără cunoaşterea cauzelor trebuind să fie adusă la cunoştinţa pediatrului. Principalele cauze Lipsa acumulării în greutate sau stagnarea ponderală pot fi favorizate de o serie de factori, printre care cei sociali se situează pe primul loc. Cauze la fel de importante sunt considerate şi bolile metabolice de care suferă copilul, afecţiunile sistemului gastrointestinal, intoleranţa la lactoză, o serie de infecţii, dar şi factorii de stres. De aceea este esenţial ca un copil cu probleme de greutate să fie consultat de pediatru, care va încerca să afle de ce nu se încadrează în limitele de creştere normală. Numai pe baza unui examen fizic detaliat, corect, dar şi prin discuţii pe tema alimentaţiei copilului, specialistul îşi va da seama care este adevărata cauză şi va putea să recomande tratamentul necesar. Iar dacă nu sunt descoperite cauze organice, pediatrul va recomanda o terapie nutriţională corectă, bazată pe un anumit număr de calorii, terapie care poate fi urmată fie acasă, fie la spital, în funcţie de vârsta copilului şi de abilitatea lui de a ingera alimentele necesare în astfel de cazuri.

Taguri articol: Întrebări frecvente familie ingrijirea copilului dezvoltare bebe

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657219 vizite | 14596 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7489 vizite | 591 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8902 vizite | 498 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429081 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000146 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671433 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

657219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.