Cauze ce duc la apariția durerilor din abdomenul inferior
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

192 vizite

06-01-2022

0 comentarii

Cauze ce duc la apariția durerilor din abdomenul inferior

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De cele mai multe ori, durerea în abdomenul inferior are mai multe cauze, aceasta provocând un disconfort în zona pelvină. În general, cauzele sunt legate de organele care se află în acea zonă, și aici ne referim la intestine, vezica urinară, apendice, uretere. În plus, uterul şi ovarele provoacă afecţiuni la femei, iar testiculele la bărbaţi. Cu toate acestea, este posibil ca afecţiunea să aibă originea în altă parte şi să radieze către abdomen.

Potrivit dr. Flavia Gheorghiu, în majoritatea cazurilor, este nevoie de un control medical, deoarece vă puteți confrunta cu o manifestare a unei patologii grave sau care necesită intervenţie chirurgicală. De exemplu, termenul de dismenoree se referă la durerea în abdomenul inferior cauzată de menstruaţie. De regulă, crampele menstruale apar cu câteva zile înainte de începerea sângerării și se manifestă printr-o durere severă în abdomenul inferior sau picioare. Uneori, este însoţită de durere de cap, greaţă, constipaţie sau diaree, iar pacientul simte nevoia constantă de a urina. Dacă crampele menstruale sunt de intensitate puternică, nu se ameliorează sau sunt asociate cu alte simptome (sângerări abundente), trebuie să mergeţi la ginecolog. În același timp, chisturile sunt o creştere anormală cu conţinut lichid. Acestea se pot forma în interiorul ovarelor din cauza eşecului ovulului de a se maturiza. Când se găsesc în număr mare, provoacă dureri în abdomenul inferior. În plus, poate apărea ruptura, mai frecventă pe partea dreaptă, producând dureri în abdomenul inferior de intensitate foarte puternică. La rândul ei, endometrioza este prezenţa ţesutului endometrial în afara cavităţii uterului și se manifestă prin durere cronică în abdomenul inferior, severă în timpul menstruaţiei sau ovulaţiei.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70640 vizite | 37156 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631596 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552258 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.